Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Taboemoeder: ik geef mijn dochter drugs

Susan (39) heeft haar dochter speed. ‘Zonder die pillen kan ik haar niet aan…’ 

Taboemoeder: ik geef mijn dochter drugs

‘Barbara was als baby al heel onrustig. Ze sliep slecht en lag geen seconde stil. Alleen als ik haar bij me nam, werd ze rustig. Ik liep hele dag met haar te zeulen. Ze is nu veertien en er is weinig veranderd: ze is nog steeds onrustig en ze slaapt nog steeds slecht. Mijn zoon van drie jaar ouder heeft autisme dus ik heb twee kinderen met een rugzakje. Het ouderschap is voor mij best zwaar. Drie jaar geleden ben ik ingestort. Het ging niet meer. Ik ben gestopt met werken en heb een jaar gerevalideerd van een burnout. Nu gaat het beter gelukkig. Maar ik werk nog niet.
Toen ik thuis zat met die burnout, werd het gedrag van mijn dochter steeds erger. Ze werd tegendraads en brutaal en had meerdere emotionele uitbartsingen per dag. Van heel boos naar super verdrietig naar een luide lachkik. Haar gedrag was ongecontrollerd. Ook in de klas zorgde ze structureel voor onrust en gedoe. Schreeuwen, ruzies, continue overal doorheen praten…
Op aanraden van de huisarts zijn we naar een psychiater gegaan en zij heeft amfetamine voorgeschreven. Ik vind het nog steeds moeilijk. Want waar het op neerkomt is dat ik mijn dochter speed geef, drugs. Dat voelt niet goed. Maar tegelijkertijd zie ik wel verbeteringen. Ze is rustiger en kan zich beter concentreren, ze maakt dingen af… Ook op sociaal vlak gaat het beter. Waar ze vroeger snel geirriteerd raakte en ging schreeuwen als ze haar zin niet kreeg, zie ik haar nu overleggen en samenspelen.
Ik geef de medicatie op gevoel. Als ze een drukke dag voor de boeg heeft met veel prikkels, geef ik haar wat meer.

Verder lezen? Dat kan in Fabulous Mama editie 6-2023, deze bestel je hier.

Lees ook: Nienke Plas, Coverstory van editie 5-2023

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.