Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Eerlijk: Column Angela Schijf

Angela Schijf (43) is getrouwd met acteur en muzikant Tom Van Landuyt (55) en mama van Bloem (18), Mensje (16) en Zus (10).

Zou het niet de meest gestelde vraag zijn? Zo lekker vluchtig, tussen neus en lippen door. Bij een toevallige ontmoeting, in combinatie met een halve kus op de wang. Gesteld door je zus, de buurman, een kennis. Hoe gaat het? “Goed, prima, ja, dank je,” heel even stil, en dan: “en jij?”
“Goed, ja, hartstikke goed, dank je, ja, ja druk, natuurlijk, maar goed, hoor.” En door. Met de boodschappen. De mails. Het huishouden.

Het is vooral niet de bedoeling om een echt antwoord te geven. Dat zou nogal wat stof doen opwaaien! Want stel nu dat er een hele verhandeling komt over de tergende slapeloosheid, de ruzies thuis, de stapel rekeningen die maar blijft groeien, … Wat moet iemand daar nou op zeggen? Bovendien, je baas verwacht dat je die deadline haalt, de kinderen zijn bijna terug van hockey, je moet nog even snel naar de apotheek, je partner vroeg of je de loodgieter kon bellen voor dat lek in de douche en zelf zou je eigenlijk nog een uurtje willen sporten. En dan heb je nog niets aan het eten gedaan en nog geen bed opgemaakt. Kortom: we hebben geen tijd voor moeilijke vragen. En al helemaal niet voor echte antwoorden. Dus … maken we de vraag maar klein en nietszeggend. Alledaags. Op z’n Amerikaans. Snel even tussendoor. Zonder betekenis. Hoe gaat het? Goed, hoor.

Je leest meer van de column in de nieuwste Fabulous Mama editie 06-2023. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.