Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Nienke Plas op de cover van fabulous mama

Nienke Plas: Coverstory

Ze vlogt, maakt theater, zingt, presenteert, acteert en onderneemt. En dan hebben Nienke Plas (37) en haar man Resley Stjeward (38) ook nog een prachtig gezin met zoontjes Frenky-Dean (9) en Novi-Jaxx (2) en hun supersterke dochter Harley (10 maanden).

‘‘Het is goed gegaan.’ Het was de mooiste zin die ik ooit had gehoord’

Nienke staat bekend om haar expressieve gezichtsuitdrukkingen, vlotte babbel en Amsterdamse tongval. Ook neemt ze geen blad voor de mond. Waarom juist zij Fabulous Mama of the Year is geworden? Als Nienke iets wil, gaat ze ervoor en zorgt ze dat ze het voor elkaar krijgt. Neem nou de fotoshoot bij dit interview. Die wilde ze het liefst van 8.00 tot 10.00 uur inplannen. En dus verscheen ze stipt om 8.00 uur volledig opgemaakt en met kids en al op de set.

Nienke: “Als je met kleintjes een shoot midden op de dag doet, krijg je gegarandeerd drama. Als er eentje bijvoorbeeld zijn middagslaapje heeft moeten overslaan, kun je er donder op zeggen dat ie over de grond gaat rollen. Daarom leek het me een goed plan om de shoot te doen als hun ogen net open zijn. Mijn kinderen zijn gewend om vroeg de deur uit te gaan, dus het leek me slim om die ochtendspits wat te verlengen.” Dat bleek een briljante zet, want kijk hoe cute de foto’s geworden zijn.

Planning

Omdat het in huize Stjeward-Plas momenteel voor dit interview in de vroege ochtend én op locatie. Om 8.30 uur zitten we – met Nienkes hondje Lou Lou – in een gezellig bakkerijtje in Amsterdam-West. We besluiten haar Fabulous Mama of the Year-winst te vieren met kaneelcroissantjes, een cappuccino met havermelk voor Nienke en een latte macchiato voor ondergetekende. Dat het bij Nienke thuis nogal hectisch is, is niet zo gek met drie kinderen. Helemaal als je nagaat dat de twee jongsten allebei nog in de luiers zitten en de oudste momenteel zomervakantie heeft. Daarnaast is het stel druk met de verbouwing van hun nieuwe huis (“voor de kerst zitten we erin”) en wonen ze daarom tijdelijk bij haar schoonmoeder.

Ondertussen runt Resley hun productie- en managementbureau Going Places en heeft Nienke sowieso een druk schema dankzij de video’s die zij wekelijks uploadt op haar YouTube-kanaal én haar show Postnatale Expressie waarmee ze, als deze editie verschijnt, weer in het theater staat.

“Dat ik tot Fabulous Mama of the Year verkozen ben, vind ik een mooi compliment. Op YouTube deel ik veel van mijn gezinsleven, dus is het leuk als je daar een prijs voor krijgt. Al denk ik dat alle mama’s hun best doen. Ik heb drie kinderen en dat vind ik pittig, maar als ik op het schoolplein sta en mensen zie die er meer hebben, denk ik: jij verdient  deze award veel meer dan ik.”

 

Wil je meer lezen over Nienke Plas? Dat kan in Fabulous Mama editie 5-2023, deze bestel je hier.

Lees ook: Esther Vedder: Coverstory van 4-2023

Tekst Thea Thijssen, fotografie Marinke Davelaar, styling Maureen Powel, haar en make-up Georgina Hoppen. Met dank aan de locatie WONDR Experience Amsterdam

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.