Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

beijer uitvaartzorg

In de spotlight: Beijer uitvaartzorg

Moeder en dochter Simone en Janine werken in familiebedrijf Beijer Uitvaartzorg en geven kinderboeken uit over de dood en rouwverwerking. In deze Spotlight vertelt Janine over hun bijzondere werk. 

In de spotlight: Beijer uitvaartzorg

Hoe ben je in de uitvaartzorg terechtgekomen?

“Letterlijk van huis uit. Toen mijn ouders acht jaar geleden Beijer Uitvaartzorg begonnen, had ik niets met het onderwerp. Maar in de loop der jaren ben ik erin gegroeid. De passie voor dit vak zit me in het bloed. Het begon met een keer koffie schenken tijdens een uitvaart, toen wat werk op het secretariaat en nu leid ik de uitvaartdiensten als spreker. Ik ben het beroep heel erg gaan waarderen. Je begeleidt mensen bij het afscheid zodat ze een trauma om kunnen zetten in een laatste mooie herinnering. Hoe mooi is dat?”

Is het niet moeilijk om te werken rondom zo veel verdriet? 

“In het begin moest ik wennen. Ik moest leren om het verdriet niet op me te nemen. Inmiddels kan ik het goed scheiden; ik sta ernaast. Het verdriet mag er zijn, maar het is niet van mij. Voor de zekerheid ga ik wel elke twee maanden naar een therapeut. In dit werk is het goed om af en toe met iemand te kijken of de emoties van anderen toch niet ongemerkt jouw verdriet worden…”

Jullie besteden als Uitvaartzorg extra aandacht aan rouw rondom kinderen…

“Dat klopt. Mijn moeder is hiermee begonnen. Het verlies van een kind is niet te bevatten en een uitvaart regelen lijkt dan onmogelijk. Wij helpen daarbij. Het is ook heel belangrijk om kinderen te betrekken bij het afscheid nemen. Dit kan op allerlei manieren, met een boekje, een brief of een tekening, of door ze een gedichtje te laten voorlezen bij de dienst. We verzorgen ook scholing rondom stilgeboorte, kinderen en rouw voor werknemers in de kraamzorg en uitvaartzorgbedrijven.” 

Lees het hele interview in Fabulous Mama 5-2023. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.