Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

most wanted danique bossers

Danique Bossers: Coverstory

Danique Bossers (31) heeft samen met verloofde Pieter twee kinderen: Marley (3) en Teddy (1). Daarnaast runt ze al tien jaar het toonaangevende modemerk Most Wanted. “Het lijkt alsof alle zwangerschapshormonen eindelijk uit mijn lijf zijn. Ik voel me weer helemaal back
Tekst: Thea Tijssen / Fotografie: Marinke Davelaar / Kleding: Most Wanted

‘Ik denk dat balans niet bestaat’

Het interview met Danique vindt plaats op de 26e verdieping van het imponerende pand De Rotterdam op de Kop van Zuid in de gelijknamige havenstad. De founder en director van Most Wanted huurt hier een etage voor haar vijfendertig medewerkers en zichzelf. Vanuit de enorme showroom annex vergaderruimte waar we Danique spreken, hebben we een prachtig uitzicht over de Erasmusbrug. Als je aan de andere kant van de showroom uit de enorme raampartij kijkt, zie je het pand van Deloitte. Je zou kunnen denken: nou en? Maar het is grappig genoeg de plek waar Danique en Pieter elkaar hebben ontmoet.

Danique straalt als ze over Pieter gaat praten: “Ja, dat is alweer twaalf jaar geleden. Tijdens mijn studie accountancy aan Nyenrode ging ik er vier dagen per week werken. Deloitte was destijds een waar mannenbolwerk. In die tijd – ver voor de hele MeToo-beweging – werden alle nieuwe vrouwelijke collega’s vooraf opgezocht op Facebook, zo wisten de mannen wat ze konden verwachten.” Na Daniques foto te hebben gecheckt, sloten Pieter en zijn collega’s meteen een weddenschap af: Pieter zou Danique scoren. “Ik stapte – fashionista als ik toen al was – op mijn eerste werkdag binnen in een strakke rode Donna Karen-jurk. Hakjes eronder en om ’t plaatje compleet te maken, was ik destijds ook nog pornoblond, haha.” Danique hoorde achteraf dat Pieter toen helemáál enthousiast was. Andersom was het geen liefde op het eerste gezicht. Totaal niet zelfs. “Hij was gewoon één van mijn nieuwe collega’s.”  

danique bossersDe liefde

Toch gingen ze steeds meer met elkaar om, onder meer als ‘rokers onder elkaar’ in de rookcabine. “Op een gegeven moment begon Pieter me ook regelmatig te appen. Dat ging niet echt ergens over, maar het viel me wel op dat hij vaak contact zocht. Piet had destijds een vriendin, dus ik dacht: het zal wel. Zo ging het een tijdje door. We hadden steeds intensiever contact via de app. En zochten elkaar vaker op. Tot het moment dat ik me realiseerde dat ik hem wel erg leuk begon te vinden. Na een tijdje zei ik: ‘Wat wil je nou eigenlijk?’ Wat bleek? Pieter dacht dat ik het niet serieus meende met hem. In mei 2012 stopte ik bij Deloitte, omdat het totaal niet mijn ding was. Ik zei tegen Piet: ‘App me maar als het uit is.’ Toen hadden we maanden geen contact, maar in september van dat jaar appte hij ineens weer. Ik: ‘En, is het uit?’ Dat bleek zo te zijn. Sinds de date die daarop volgde, zijn we onafscheidelijk.”

“Wat ik zo leuk vind aan Pieter, is dat hij heel steady is. En ik wil niet zeggen dat ik losgeslagen was, maar voordat ik met Pieter was, zocht ik wel altijd de randjes op. Door hem werd ik wat rustiger. Piet gedroeg zich ook meteen als een echte heer. Ik denk dat ik daarop gevallen ben. Hij deed veel van die kleine, simpele dingen waardoor ik me speciaal voelde. Was attent en charmant. Dat was ik niet gewend; ik viel altijd op van die bad boys. Nou, dat was Piet niet: na onze eerste date zoenden we niet eens – wat ik toen heel stom vond, haha. Na onze dates bracht hij me altijd netjes thuis. En de eerste keer dat ik bij hem bleef slapen, bracht hij ‘s ochtends ontbijt op bed. Dat charmante loopt als een rode draad door onze relatie. Piet is lief, verzorgend en brengt me nog steeds ontbijtjes op bed.”

Flash forward

Flashforward naar twaalf jaar later. Danique en Pieter hebben twee jongens: Marley (3) en Teddy (1). “Marley was nog één toen ik alweer zwanger was. Als eenjarige was hij natuurlijk nog erg afhankelijk van mij als moeder. Zo moest hij ook nog getild worden. Dat was pittig. We hadden overigens niet voorzien dat Teddy zo snel zou volgen, want het duurde twee jaar voordat ik zwanger was van Marley. Maar we wisten dat we graag nog een kindje wilden. En voor hetzelfde geld zou het weer twee jaar duren. Dus wij dachten: laten we maar alvast beginnen.

Wil je meer lezen over Danique Bossers? Dat kan in Fabulous Mama editie 6-2023, deze bestel je hier.

Lees ook: Nienke Plas, Coverstory van editie 5-2023

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.