Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

marinke kho davelaar

Zoey Ivory: coverstory

Dat content creator en voormalig Miss Nederland Zoey Ivory van der Koelen (30) en haar vriend Julius van Sauers (28) graag ouders wilden worden, wisten ze zeker. Ze hadden alleen niet kunnen bedenken dat het zó snel zou gaan. Dochter Jones Lennox is inmiddels niet meer weg te denken uit hun leven.
Tekst: Thea Tijssen | Beeld: Marinke Davelaar | Styling: Maureen Powel | Visagie: Candl Sierra | Met dank aan: Studio Day, Zaandam

Het interview vindt plaats bij het kersverse gezin thuis in Almere. Als we binnenkomen in de sfeervolle woonkamer, ligt Jones te slapen in de box. Naast een overheerlijke latte krijgen we in plaats van beschuit met muisjes ‘stroopwafels met muisjes’ aangeboden. Heerlijk! We zouden bijna vergeten dat we komen voor het grote coverinterview en dat we hier niet op kraamvisite zijn…

Tijdens ons gesprek laat Jones een paar keer van zich horen, omdat ze wil drinken. Op die momenten legt Zoey haar aan de borst alsof ze nooit anders heeft gedaan. En dat terwijl Jones er pas 2,5 week is. Zoey: “Echt, ik kan een heel weiland voeden. Eén borst geeft zoveel melk dat mijn kolf uitslaat, omdat-ie dan vol zit.”
Julius: “De kraamverzorgster zei het al: ‘She’s a natural!’

Zoey: “Ons idee was om begin 2024 aan kinderen te beginnen. Aangezien ik 30 ben, begon bij mij die biologische klok echt te tikken. Julius is twee jaar jonger dan ik, dus hij had daar wat minder ‘last’ van.”

Julius: “Ik kreeg elke dag hints. Stuurde ze me de hele tijd babyfilmpjes door.”

Zoey: “Ik was gestopt met de pil omdat ik had gelezen dat het slecht is als je zwanger raakt als je net gestopt bent. Het leek mij mooi om een jaar gestopt te zijn en dan te beginnen. De ovulatietesten lagen zelfs al klaar in de la. Die hebben we niet eens gebruikt… Mijn zwangerschap was dus niet gepland, maar wel erg welkom. Ik hield netjes mijn menstruaties bij in een app. Zo kon ik zien wanneer ik vruchtbaar was. Die app gaf op een gegeven moment aan: als je over twee dagen niet ongesteld wordt, moet je een zwangerschapstest doen. Ik een test gedaan. Bleek ik inderdaad zwanger. Ik dacht: mijn god is dit echt? Julius was net een pakketje wegbrengen. Hij kwam terug, ik liet hem die test zien en hij zei: ‘Wat?!’ We waren allebei vol ongeloof.”

Wil je meer lezen over Zoey Ivory? Dat kan in Fabulous Mama editie 2-2024, deze bestel je hier.

Lees ook: Anne Vedder, coverstory van editie 1-2024

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.