Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

From belly to baby

Trouwfotograaf Karin Deraedt (46) raakte op haar 44ste spontaan zwanger. Iets wat ze niet meer had verwacht, maar de kleine was meer dan welkom. Karin vertelt ons waar ze tegenaan liep als zwangere van boven de veertig.
Tekst: Thea Tijssen | Beeld: Noa Fotografie 

HOE VERLIEP JE ZWANGERSCHAP?

“Of het aan de leeftijd lag, durf ik niet te zeggen. Maar onbezorgd was het niet. Een fikse bloeding met dertien weken. Carpaal tunnelsyndroom in beide handen. En ze vonden Eva te klein, dus elke drie weken een groei-echo. Rond de 34 weken nog de meest pijnlijke aambei ooit, toen was ik er wel klaar mee!”

WAS DE BEVALLING NOG EXTRA SPANNEND VANWEGE JE LEEFTIJD?

“Het advies was om de baby eerder te laten komen, omdat ik anders risico zou lopen op het uitdrogen van de placenta. Aangezien ik ook een aantal vleesbomen in en rondom mijn baarmoeder heb, werd al snel de optie van een geplande keizersnede geopperd. Na lang wikken en wegen kozen we inderdaad voor een keizersnede.”

BEVIEL DAT, ZO’N GEPLANDE KEIZERSNEDE?

“Op zich wel. Mijn uitgerekende datum was 7 maart. Vanwege het advies om eerder te bevallen, kozen we ervoor om op 28 februari voor het eerst ouders te worden. Op de geboortedag van de oma van mijn vriend. Dat leek ons een mooie symbolische datum. Maar ons meisje had hele andere plannen! Op 21 februari om 03.45 uur braken mijn vliezen. Uiteraard belden we direct het ziekenhuis. Daar waren ze rustig en adviseerden ons om nog even lekker te gaan slapen – mits er geen weeën kwamen. Bijzonder, want hoe moet je nu gaan slapen als je weet dat je die dag papa en mama gaat worden? Het verplegend personeel verwachtte ons rond 09.30 uur.” 

MAAR HET VERLIEP IETSJE ANDERS TOCH?

“Ja, uiteindelijk dienden zich zo rond 6.00 uur toch een paar weeën aan. Opnieuw belden we het ziekenhuis en konden we ons klaarmaken en richting ziekenhuis gaan. Direct belden we de geboortefotograaf om te zeggen dat zij kon komen. Eenmaal in het ziekenhuis ging ik eerst door de hele mallemolen, daarna werd ik naar de kamer gereden waar ik met de baby terecht zou komen. Rond kwart over elf werd ik opgehaald door het OK-personeel: ik mocht gaan bevallen. Als een prinses werd ik door de gang gereden en al het verplegend personeel wenste me succes. Leuk én emotioneel.”

Wil je verder lezen? Dat kan in Fabulous Mama editie 2-2024, deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.