Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
tischa neve

Tischa denkt mee

Tischa Neve is psycholoog, opvoedkundige en auteur. Ze is bekend van het opvoedtv-programma Schatjes, haar (opvoed)boeken en de populaire podcast ‘Even over mijn kind’. Ze is moeder van Dim en pleegmoeder van Gabriëlle. Opvoeden leuker en makkelijker maken, dat is waar ze ouders graag bij helpt met haar bedrijf Groot & Klein.
Beeld: Gezinnig

Janneke: “Mijn kind is extreem kieskeurig als het gaat om eten en weigert vaak avondeten en groenten. Om die reden geven we hem vaak toch maar iets anders of nog iets voor hij gaat slapen. Ik ben bang dat hij zo niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft voor een gezonde groei en ontwikkeling. Moeten we ons zorgen maken en wat kunnen we doen?”

Tischa: “In de meeste gevallen zorgt een kind er ondanks zijn kieskeurigheid onbewust voor dat hij over een paar weken gezien de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. Is je kind actief en alert en blijft hij op gewicht, dan hoef je je meestal geen zorgen te maken. Blijf eten op verschillende manieren aanbieden, en stimuleer proeven, want van proeven leer je lusten! Verder werken strijd en steeds over (niet) eten praten averechts. En iets anders te eten geven ook, want waarom zou je je groenten en avondeten eten als je daarna iets kunt krijgen wat je lekkerder vindt? Je kunt ook zeggen: we eten aan tafel en daarna is het klaar. En zorg op slimme manieren voor groenten en fruit: hop, rasp een wortel door het pannenkoekenbeslag en maak een lekkere smoothie.

Fijn als Tischa met jou meedenkt? Stel jouw opvoedvraag door te mailen naar: redactie@fabulousmama.nl

Meer van Tischa denkt mee lees je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.