Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
boekies zomer

Boekies!

Elke editie tipt Fabulous Mama de allerleukste boeken voor jou en je kind.
Beeld: Unsplash.com en aangeleverd.

Hoe de schildpad aan zijn schild komt
Kristel Steenbergen

Illustrator Kristel Steenbergen groeide op in Afrika. Op school in Tanzania kwam ze op jonge leeftijd een Afrikaans folkloreverhaal over een schildpad tegen, dat haar altijd bijgebleven is. Dit prentenboek is haar ode aan dit verhaal.
Lang, lang geleden hielden de wolken elk jaar een groot feest. De zon was uitgenodigd, net als de wind en alle vogels die konden vliegen. Alleen de landdieren konden er niet komen. Toen bedachten de vogels dat ze elk jaar één dier van het land mee zouden nemen naar het feest. Om een eerlijke keuze te maken, hielden ze een wedstrijd; de winnaar mocht met de vogels mee. En zo begint het verhaal over Schildpad en hoe hij aan zijn schild komt…
€ 19,99, uitgeverijmoon.nl

Rouw bij kinderen en jongeren
Mariken Spuij

Je wilt het liefst niet dat je kind een dierbare zal verliezen, maar helaas heb je dat niet voor het zeggen. Dit boek biedt handreikingen om kinderen en jongeren te steunen in tijden van verdriet, verwarring en onzekerheid. Deze tweede, herziene editie bevat de nieuwste rouwinzichten. Dit boek is met veel voorbeelden en praktische tips een unieke gids voor iedereen die rouwende kinderen wil steunen.
€ 25,99, nieuwezijds.nl

Een echte ouder – over queer ouderschap
Eke Krijnen

De kinderen van Eke Krijnen hebben drie ouders: twee moeders en een vader. Hun gezin roept nogal eens vragen op: ‘Hebben jullie kinderen dezelfde vader?’, ‘Wie is nou de echte moeder?’, ‘Hebben jullie ze op de natuurlijke manier verwekt?’ Soms vindt Eke die vragen komisch, soms storend en soms doen ze verdriet. In dit boek onderzoekt Eke de heteronormatieve ideeën over het gezinsleven, familiebanden en ouderschap die vaak pas aan het licht komen wanneer een gezin niet aan het standaardplaatje lijkt te voldoen. Een echte ouder is een boek over verwantschap, over tegen de stroom inzwemmen en tegelijkertijd normaal willen zijn.
€ 23,99, atlascontact.nl

Help je kind bij angst en zorgen – een gids voor ouders
Cathy Creswell & Lucy Willets

Als je kind last heeft van angsten en zorgen, dan wil je hem of haar natuurlijk liefst zo snel en goed mogelijk helpen om daarvan af te komen. Want als je die problemen niet aanpakt, kunnen ze weer leiden tot andere problemen zoals spijbelen en moeite bij het maken van vrienden. Gelukkig leert dit boek je begrijpen wat de oorzaak is van de zorgen van je kind. Ook leert het je praktische stappen te nemen om hem of haar te helpen deze zorgen te overwinnen. De auteurs – twee van de meest vooraanstaande Britse deskundigen op het gebied van angst bij kinderen – baseren zich op het laatste wetenschappelijke onderzoek en op hun praktijkervaring met honderden gezinnen.
€ 27,99, nieuwezijds.nl

Tot over je oren – Een vrolijke kijk op stiefmoederen
Jasperina Roozendaal

Lang leve de stiefmoeder! Omdat ze voor de liefde én voor zijn (of haar) kinderen kiest. Lastig? Soms. Maar stiefmoederen is veel meer dan dat. Tot over je oren is een vrolijk duwtje in de rug voor iedereen die een stiefmoeder is, kent of kust. Van de eerste verliefdheid tot het vormen van een nieuw gezin. Wat doe je wel en wat liever niet? Hoe ga je om met iedereen die je erbij krijgt? Win je de liefde van je stiefkind? Kortom, hoe krijg je zelfvertrouwen als stiefmoeder en vind je een plek in de zon met je samengestelde gezin? Jasperina Roozendaal vertelt in dit boek aanstekelijk over haar eigen ervaringen als stiefmoeder, het vallen en het opstaan, het plezier en het geluk.
€ 20,-, pressburg.nl 

Wellust –  Waarom vrouwen weinig van seks genieten en hoe wij dat veranderen
Elise van Alderen

Als je jezelf totaal niet herkent in de ondertitel van dit boek, kun je dit boek met een gerust hart overslaan. Is het juist enorm herkenbaar, enigszins herkenbaar of denk je: dit overkomt me tegenwoordig steeds vaker? Blijf dan even lezen, want in Wellust helpt seksuoloog Elise van Alderen vrouwen op weg naar seksuele autonomie. Haar boek geeft heldere uitleg over je seksorganen, bevrijdt je van verwachtingen en druk, prikt hardnekkige mythes door en biedt handvatten en oefeningen om je eigen seksualiteit te ontdekken.
€ 24,99, atlascontact.nl

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.