Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
anne vedder fabulous mama

Anne Vedder: coverstory

Anne Vedder (35) heeft samen met tweelingzus Esther sieradenmerk Vedder & Vedder. Afgelopen jaar lanceerden ze ook de verzorgingslijn Feather Moms, voor zwangeren en moeders. In april verwachten Anne en haar vriend, dj Stephan Leicher, een zoontje. “Achteraf vind ik het zonde dat ik zolang heb gewacht met het bekendmaken van mijn zwangerschap.”
Tekst: Thea Tijssen| Fotografie Faith Landman Photography | Styling: Anne Vedder | Visagie: Harley Mua

Wanneer we ons hebben geïnstalleerd in een vergaderzaaltje van het hoofdkantoor van Vedder & Vedder, komt na een paar minuten Anne binnen. Ze ziet er goed uit en zo voelt ze zich ook. “Het gaat heel goed. Ik ben nu (ten tijde van dit interview, red.) bijna 28 weken zwanger. In het eerste trimester voelde ik me heel moe. Nu heb ik wat meer mijn energie terug. Ik ga wel eerder naar bed dan normaal. Normaliter lig ik er rond [tijdstip] in. Nu rond tien uur, half elf. Ik ga liever een uurtje eerder naar bed zodat ik me de volgende dag goed voel, dan dat ik een uur langer blijf Netflixen.

Dat ze met Stephan uiteindelijk kinderen wilde, daar was ze wel over uit. Maar toen ze zwanger raakte, schrok ze daar toch van. “Ook al hadden we allebei een kinderwens, we hadden nog nooit naar elkaar uitgesproken: dit is het moment. Je weet wel: dat je met elkaar gaat zitten en besluit dat je het officieel gaat proberen.

Ik was met vriendinnen op vakantie geweest naar Ibiza en zat een beetje te klooien met anticonceptie. Als ik de pil slikte, hield ik veel vocht vast. Vervolgens probeerde ik zo’n NuvaRing, maar die vond ik ook niet fijn. En omdat Esther er een paar maanden over had gedaan om zwanger te worden, dacht ik dat het bij mij ook niet zo’n vaart zou lopen. Ik was al tijden onregelmatig ongesteld. Dus toen ik een tijdje niet ongesteld was geweest, dacht ik niet meteen dat ik zwanger was. Ik voelde me ook niet anders. Thuis had ik nog een goedkope zwangerschapstest van het Kruidvat liggen en besloot ‘m voor de zekerheid toch te doen. Hij bleek positief! Ik was stomverbaasd en ging snel naar de Etos om de allerduurste test te halen, zo eentje waarop je ook kunt aflezen hoelang je al zwanger bent. Ik deed de test en in het schermpje stond toen: ‘4 plus’. Ik dacht: hoe kan dit? Lichtelijk in paniek belde ik mijn tweelingzus Esther: ‘Ik heb net een zwangerschapstest gedaan en hij is positief.’ Esther: ‘Ik ben bij Manon (ons nichtje, red.), kom anders langs!’ Wij zijn echt met z’n drietjes opgegroeid, dus dat ik bij hen terechtkon, was vertrouwd en fijn.

Ik dacht wel: hoe ga ik het Stephan vertellen? We wisten dus wel van elkaar dat we kinderen wilden, maar was dit de juiste timing? Nadat ik bij Manon en Esther was geweest, ben ik naar kantoor gegaan en heb daar een armbandje voor Stephan laten maken met ‘dad to be’ erop. Omdat ik van het moment toch iets speciaals wilde maken. Dus ik belde hem die woensdagmiddag en zei: ‘Je moet naar mijn huis komen.’ Toen zei hij: ‘Wanneer?’ Ik: ‘Nu.’ Aangezien ik op woensdag meestal gewoon aan het werk ben, kreeg hij toen wel het vermoeden dat ik zwanger kon zijn. Want toen ik op Ibiza was, had ik al gezegd dat ik een tijdje niet ongesteld was geworden. Op het moment dat ik de deur voor hem opendeed, moest ik heel hard huilen. Steef vond het vanaf het eerste moment geweldig dat ik zwanger was. En toen ik van die eerste schrik bekomen was, was ik ook van mening dat het zo had moeten zijn: alles in ons leven is wel klaar voor een baby.” 

Waar Anne echt aan moet wennen sinds ze zwanger is, is de haat-liefde verhouding die ze tegenwoordig met sporten heeft. “Vorig jaar deed ik mee aan een bokswedstrijd en trainde ik in aanloop daar naartoe elke dag. Soms zelfs twee keer per dag. In augustus kwam ik achter dat ik zwanger was en vanaf dat moment had ik niet altijd meer de puf om te sporten. Ik was vaak te moe, te druk of had geen zin. Zo deed ik in december weinig omdat het erg druk was op ‘t werk. Sinds begin dit jaar probeer ik twee of drie keer per week te sporten. Dan volg ik bijvoorbeeld een lesje spinning. Dan kan ik mijn eigen tempo bepalen, wel zo handig. Want ik trek het nu niet om een hele les op volle kracht mee te doen. Normaal wandel ik daarnaast regelmatig, maar dat is er – door het slechte weer de laatste weken – amper van gekomen.

Ik schiet dan in de stress en denk de hele tijd: oh, ik moet echt meer gaan bewegen. Want op een kantoordag beweeg ik echt te weinig. Toen ik me dat realiseerde, kreeg ik een DM van een onbekende vrouw: ‘Esther was veel sportiever tijdens haar zwangerschap. Nu ga ik even streng doen: waarom jij niet?’.

Wil je meer lezen over Anne Vedder? Dat kan in Fabulous Mama editie 1-2024, deze bestel je hier.

Lees ook: Danique Bossers, Coverstory van editie 6-2023

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.