Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Boekies

Elke editie tipt Fabulous Mama de allerleukste boeken voor jou en je kind.
Beeld: Unsplash.com en aangeleverd.

WINTERAVONTUUR TE PAARD

Britt Dekker
Britt en haar vriendin Esra vertrekken naar Lapland, naar de rendierenranch van Esra’s oom. Op twee sterke IJslandse paardjes maken ze een winterse buitenrit door prachtige natuur. Ze overnachten in een houten hut in de wildernis. In het donker horen ze een vreemd geluid: zijn de paarden in gevaar?

Winteravontuur te paard is het tweede deel uit de kinderboekenserie van Britt Dekker. In de boeken staan de avonturen van Britt en haar paard George centraal.

Vanaf 7 jaar € 15,99 kosmosuitgevers.nl 

 

de kabaalbende stoute streken

DE KABAALBENDE – STOUTE STREKEN

Levina van Teunenbroek
Op een dag rijden de kleurrijke Frietje en haar ouders in een knalgele gedeukte bus het oersaaie stadje Braverick binnen. De Bravericken weten niet wat ze zien! Al jaren volgen zij keurig de strenge regels van burgemeester Pietlut. Herrie is verboden, net zoals spelen en knoeien, en eigenlijk alles wat leuk is. Frietje en haar ouders houden juist van feest, spelletjes en vrolijkheid. Frietje maakt al snel nieuwe vriendjes op school, en samen bedenken ze een plan om weer wat plezier in het leven van de stadsbewoners te brengen. De Kabaalbende is geboren!

 

De Kabaalbende – Stoute Streken (van de makers van De ridder zonder billen!) is een grappig kinderboek met illustraties van Charlotte Bruijn. 

Vanaf 7 jaar € 15,99 unieboekspectrum.nl

 

frank en bert en de verdwenen koekjes

FRANK EN BERT EN DE VERDWENEN KOEKJES

Chris Naylor – Ballesteros
Frank en Bert steunen elkaar door dik en dun, al voelt Frank zich met zijn slimme plannetjes altijd net ietsje beter dan Bert. Ze gaan picknicken en Bert heeft een verrassing meegenomen. Als Bert een dutje doet, eet Frank de lekkernij op. Frank probeert de schuld af te schuiven op tien onschuldige eekhoorns, maar of Bert daarin trapt…

Frank en Bert en de verdwenen koekjes is het derde deel over de avonturen van een slimme vos en een vriendelijke beer die beste vrienden zijn. 
Vanaf 3 jaar € 14,99 gottmer.nl

 

HERRIE IN HET DIERENBOS: KINDERYOGA MET BEER

Vivian Lans en Catarina Neto
Talloze onderzoeken tonen aan dat kinderen die veel bewegen beter presteren. Deze kinderen zijn bovendien gelukkiger, socialer en creatiever dan kinderen die te weinig in beweging zijn. Dit was voor (kinder)yogadocent Vivian Lans een van de redenen om een interactief prentenboek te ontwikkelen. Herrie in het dierenbos stimuleert jonge kinderen om te bewegen en te ontspannen met Beer. In het vrolijke verhaal zijn actieve en ontspannende yoga-oefeningen opgenomen. De kleurrijke illustraties laten zien je hoe je de oefeningen moet doen. Ideaal voor kinderen (en ouders) die niet stil kunnen zitten. 

Voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar € 9,95 amazon.nl

HET KNALGOEDE KNUTSELBOEK

Yuval Zommer
Yuval Zommer, illustrator van populaire natuurboeken zoals Het vrolijke vogel boek en Het zinderende zee boek heeft 22 eenvoudige knutselprojecten bedacht met natuurlijke en gerecyclede materialen. In vier simpele stappen maak je bijvoorbeeld coole kwallen, regenboogvogels, slimme slangen of bladerbeestjes. Je ontdekt vanzelf hoeveel schatten er om je heen te vinden zijn om mee te knutselen. Van takjes, bladeren en bloemblaadjes tot potloodslijpsel, wc-rollen en papieren bekertjes. Hup, aan de slag!

Voor iedereen die van de natuur én knutselen houdt € 16,99 lemniscaat.nl

MAKSIE

Mathilde Stein en Jan Jutte
Maksie is een klein, schattig hondje. Tenminste, dat vinden oude dametjes die hem graag mee zouden willen nemen uit de dierenwinkel. Maar Maksie is niet schattig. Hij is een echte hond in een klein lichaam. En hij wil helemaal niet bij een oud dametje wonen. Hij wil een stoere baas, iemand als agent Ben van de tv. Maar die oude dametjes blijven maar langskomen en hij kan zich niet eeuwig verstoppen. Dus besluit Maksie zelf op zoek te gaan naar een baasje. Hij gaat naar buiten en al snel vindt hij Droombaas. Alleen doet Droombaas raar en blijft er steeds een oud dametje achter Maksie aanzitten…

Vanaf 6 jaar € 14,99 lemniscaat.nl

Lees ook: Paleis voor je kleintje

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.