Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

5 redenen waarom zwangerschapsverlof geen vakantie is

Zodra je met zwangerschapsverlof gaat, zie je een paar jaloerse blikken jouw kant op komen. ‘Zij mag lekker vier maanden met vakantie’, hoor je je kinderloze collega’s stiekem denken. En ook sommige werkgevers zien het nog steeds een beetje zo. Onzin natuurlijk, verlof is een belangrijk recht van zwangere vrouwen, en het is er niet voor niks. Bovendien lijkt het helemaal niet op vakantie, zoals je kan zien aan deze 5 redenen.

Je voelt je soms net een walvis

Tegen de tijd dat je met verlof gaat, heeft je buik een behoorlijke omvang gekregen. Ondanks al je stylish zwangerschapskleding, voel je je niet meer op je charmantst. Met een beetje pech hou je ook nog extra vocht vast, waardoor je enkels en handen opzwellen als een waterballon. Niet echt een staat waarin je graag lekker op het strand wil gaan liggen om vakantie te vieren…

Door de nesteldrang heb je het drukker dan ooit

Wie had ooit gedacht dat je babysokjes kon strijken? En nu je toch bezig bent: de babykamer moet last minute toch nog een andere kleur krijgen, al jullie boeken moeten nu op alfabet gesorteerd en je wil toch nog even de gordijnen wassen. Alles om je baby straks in een brandschoon, superstrak huis te kunnen ontvangen. Niet bepaald activiteiten voor een chille staycation

Er moet van alles geregeld worden

Bij het krijgen van een baby komt een hoop administratie kijken. Verzekeringen moeten op de hoogte worden gesteld, je moet kraamzorg regelen en de geboortekaartjes moeten vast klaargezet worden. Eigenlijk is de voorbereiding op een kindje meer werk dan je gewone werk. En aangezien de meeste mensen op vakantie gaan om NIET te werken, rekenen we dit ook als een reden dat verlof geen vakantie is.

Je doet amper nog een oog dicht

De meeste vakantiegangers hebben als doel om heerlijk uit te rusten. Geen wekker, lekker slapen zolang je wil en misschien zelfs af en toe een middagdutje. Voor jou geldt dat tijdens je zwangerschapsverlof waarschijnlijk niet. Met die buik die in de weg zit, de gierende hormonen en alle stress doe jij geen oog meer dicht. Het is dus best noodzakelijk om het rustig aan te doen. Je moet immers je krachten sparen voor het grote moment: de bevalling.

Binnen een paar weken moet je een hele baby uit je lijf persen

Waar je op vakantie meestal een cocktail in het vooruitzicht hebt, mag jij je verheugen op de meest intense pijn van je leven. Zin in! Natuurlijk verheug je je erop om je baby te ontmoeten, maar het daadwerkelijke bevallen zou je ook best aan iemand anders willen overlaten. Bovendien schiet je bij ieder pijntje omhoog: zou het begonnen zijn? Niet echt een relaxte vakantie dus.

via GIPHY

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.