Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
het sfeervolle amalfi

La Dolce Vita

Smalle kronkelende wegen die zich vastklampen aan dramatische kliffen, azuurblauwe wateren die glinsteren in de zon en charmante dorpjes die tegen de heuvels lijken geplakt. Welkom aan de Amalfikust, een van de schilderachtigste kustlijnen ter wereld.

La Dolce Vita

De Amalfikust in Zuid-Italië strekt zich uit van Positano tot aan Salerno. Onderweg vind je sfeervolle steden en charmante dorpjes en kerken en kapelletjes die dateren van eeuwen geleden. En wandel je even de heuvel op, dan heb je overal dat schitterende uitzicht. Wij nemen je mee naar de steden Amalfi en Ravello. En omdat je die (huur)auto niet voor niets hebt, tippen we ook Sorrento en Capri, voor een toptijd in de Italiaanse laars.

Amalfi

De eerste aanblik van Amalfi is als een sprookje. De pastelkleurige huizen lijken opgestapeld tegen de heuvels, terwijl de majestueuze kathedraal boven de stad uittorent. Amalfi was een belangrijke maritieme republiek in de middeleeuwen. Wanneer je door de smalle straatjes dwaalt, ruik je de geur van zeezout en citrusvruchten. Terwijl je je een weg baant door het hart van de stad, passeer je pittoreske pleintjes, kleurrijke huizen met hun kenmerkende Arabisch-Normandische stijl, en historische kerken die getuigen van een rijk verleden.

Een van de iconische bezienswaardigheden van Amalfi is de majestueuze kathedraal van Sant’Andrea. Met zijn indrukwekkende Byzantijnse architectuur en opvallende gevel trekt deze kathedraal al eeuwenlang pelgrims en bezoekers aan. Eenmaal binnen kun je de schitterende mozaïeken en fresco’s bewonderen die het interieur versieren

Het volledige artikel lezen? Dat kan in Fabulous Mama editie 5-2023, deze bestel je hier.

Lees ook:  Mommy fitness met je kind

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.