Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
oops dit doen alle moeders

Oeps! 15x deze dingen doen alle moeders stiekem

Oké, trots ben je er niet op. Maar hé, het is niet erg. Je kan niet alles perfect doen en af en toe een beetje smokkelen is best toegestaan. Daarnaast: je bent lang niet de enige die het soms (of regelmatig) doet. Deze 15 dingen doen alle moeders in ieder geval minstens 1x in hun hele leven.

1. Het voorleesverhaaltje íétsje inkorten

Of misschien het halve boek. Grote passen, gauw thuis. “Er was eens een prinses. Die kuste een kikker en die kikker werd een prins. En ze leefden nog lang en gelukkig. Weltrusten!” Prima verhaal, lekker kort, niets mis mee.

2. De zakken snoep tevoorschijn halen zodra de kids op bed liggen

Jij mag ook weleens flink snoepen, toch? Filmpje of serie aan, met de voetjes omhoog en relaxen maar. Je hebt het verdiend, hoor!

3. Je telefoon meenemen tijdens verstoppertje spelen…

…en je extra goed verstoppen. Even mama me-time. Heb je eindelijk tijd om je insta bij te werken, Facebook te checken. Nog snel wat mails beantwoorden en weer door!

4. Je kind(eren) als excuus gebruiken om onder een sociale verplichting uit te komen

“Nee, sorry. Marietje is al de hele nacht niet lekker. Overgeven, koorts, echt de hele mikmak. Dra-ma, blablabla. Volgende keer ben ik er weer bij. Beloofd!” Mooi niet, volgende keer is Marietje ook weer ziek.

5. Liegen tegen je kind over openings- en sluitingstijden

“Nee, de speeltuin is vandaag de hele dag dicht. Ja, ik heb net gebeld. Alle speeltuinen zijn dicht, trouwens. En de zwembaden ook.” Ach, een leugentje om eigen bestwil mag af en toe heus wel.

6. Je kind de schuld geven van een ‘luchtje’

Tja, er ontsnapt weleens wat gas zonder dat je het verwacht. Oók bij een fabulous mama. “Ja, ik ruik het al. Jij hebt een poepie gedaan. Tijd voor een schone luier,” terwijl je ondertussen de mensen om je heen een herkenbaar knikje geeft.

7. Je kind dat filmpje nog een keer laten kijken

En nog een keer, en vooruit, nog één laatste keer. Heb jij ook ein-de-lijk even rust.

8. Je telefoon aanbieden aan je kind als hij stil moet zijn

Of wanneer jij snel iets moet doen. “Hé, dat is toevallig. Jouw favoriete spelletje staat op mijn telefoon. Wil je er even op? Dan kan mama even…”

9. “Per ongeluk” vervelend speelgoed van je kind weggooien

Dat ding dat zoveel lawaai maakt, te smerig is om aan te raken of gewoon gigantisch in de weg ligt. Jij hebt het niet gezien… Laat staan gedaan! “Weet je zeker dat je overal goed gezocht hebt?”

10. Stiekem wat kleingeld uit de spaarpot van je kleine pakken

Als je ‘s avonds laat junkfood hebt besteld en wat fooi voor de bezorger nodig hebt. Ach, het is maar €2 en je vult het wel weer aan, écht waar…

11. Vloekwoorden die eruit floepen ontkennen

“Nee, mama zei niet het K-woord. Mama zei Kup.” Ahum…

12. Een fictief figuur gebruiken om je kind rustig te krijgen of houden

“Wel lief zijn voor mama, hè. Sinterklaas en Piet zien en horen alles.”

13. Het tandenpoetsen héél af en toe overslaan

Als het zo’n avond is dat álles lang duurt en een strijd is, terwijl je zelf kapot bent. Zolang het maar weinig gebeurt, hoeft het geen ramp te zijn. Morgen weer een dag.

14. Knutsels van je kind weggooien

Het 100ste ‘zelfgeknipte stukje papier’ dat vol trots aan jou overhandigd is als kunstwerk van de eeuw, zal niet opvallen. Toch…?

15. Zeggen dat de tv/tablet/telefoon stuk of leeg is

En écht niet gemaakt kan worden op dat moment. Gewoon, omdat je niet altijd zin hebt om de boeman te zijn. Geeft niets, morgen is alles op onverklaarbare wijze weer gemaakt.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.