Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouw zit op de bank en kijkt tv-series

15x de leukste tv-series voor mama

Een goede tv-serie voelt als een tweede thuis. Je favoriete personages zijn als familie voor je: je kent ze door en door en leeft intens met ze mee. Met deze series kan je je moederhart ophalen, want stuk voor stuk scheppen ze een wereld waarin familieliefde centraal staat. Veel kijkplezier!

Gilmore girls


Dé klassieker als het gaat om moeder-dochterrelaties. De razendsnelle dialoog, het pittoreske stadje en natuurlijke de knappe mannen… We willen allemaal wel in Stars Hollow wonen. Gelukkig zijn alle seizoenen én de revival uit 2017 op Netflix te bekijken, dus je kan altijd terug naar huis.

The letdown


Moederschap gaat niet altijd over rozen, daar kan Audrey over meepraten. Ze vindt steun bij een praatgroep voor moeders en leert gaandeweg om haar nieuwe identiteit als ‘mama’ te omarmen. Heel herkenbaar voor iedereen die ooit een kind heeft gekregen.

Call the midwife


Bevallen ging in de jaren ’50 een tikkeltje anders dan nu. Zeker in Poplar, een arme volkswijk in Londen. Verloskundige Jenny gaat na haar opleiding aan de slag bij Nonnatus House, een orde van nonnen die als vroedvrouw werken. Sterke vrouwen en hartverwarmende verhalen, waarbij je af en toe misschien een traantje zal laten.

Weeds


Nancy Botwin heeft het goed voor elkaar: rijke man, groot huis en twee schatten van kinderen. Maar dan sterft haar man plotseling. Vastberaden om haar levensstandaard te behouden, gaat Nancy haar eigen wiet verbouwen, onder de naam MILF. Fijne serie voor wie Breaking Bad een beetje te heftig vond en liever hard wil lachen.

Full house (en Fuller house)


Kneuterigheid en family values ten top. Full House vertelt het verhaal van weduwnaar Danny Tanner, die door zijn zwager en beste vriend wordt bijgestaan in de opvoeding van zijn drie dochters. Iedere aflevering is er een groot probleem met een simpele oplossing en een wijze les aan het einde. De revival Fuller House is iets moderner, maar raakt nog steeds die nostalgische snaar.

Jane the virgin


Door een ongelukje in het ziekenhuis wordt Jane zwanger. En dat terwijl ze nog maagd is, omdat ze wil wachten tot het huwelijk! De dappere Jane schrikt zich natuurlijk rot, maar besluit haar schouders eronder te zetten. Voor liefhebbers van soaps en de Spaanse telenovela.

Parenthood


Als je fan was van Lauren Graham in Gilmore girls, geniet je zeker weten ook van deze serie. Drie generaties van de familie Braverman staan centraal, elk met hun eigen uitdagingen in het leven. De serie werd vooral geprezen voor de prepresentatie van een personage met Asperger.

Modern family


Drie complete verschillende gezinnen, die toch met elkaar verbonden zijn. Door te laten zien dat familieliefde in allerlei vormen kan bestaan, doorbrak Modern Family taboes. Door dat met humor en liefde te doen, zet de serie bovendien personages neer die voelen alsof ze ook een beetje familie van jou zijn.

This is us


Zin om een potje te huilen? Dan zit je met This is us wel goed. Als je graag naar de knappe Milo Ventimiglia kijkt trouwens ook. We volgen een drieling, inmiddels volwassen, in hun levens. Via flashbacks krijgen we taferelen uit hun jeugd te zien. Meer verklappen we nog niet, dat zou de serie tekortdoen.

Black-ish


Een typische familie-sitcom, maar wel met een randje. Humor staat centraal, maar de serie is niet bang om thema’s als racisme aan te snijden. Dit gebeurt echter nooit met een opgeheven vingertje, Black-ish probeert de kijker oprechte emoties voor te schotelen. En dat lukt.

The Middle


Mike (ja, dat is de conciërge uit Scrubs) en Frankie hebben het niet breed. Met hun drie kinderen wonen ze in een enigszins vervallen huis in de middle of nowhere. Samen proberen ze er toch het beste van te maken, vaak op hilarische en creatieve wijze.

Friday Night Lights


De tagline van deze serie is: “This is the real America”. En dat is volgens critici precies wat FNL laat zien. We volgen een footballcoach en zijn gezin in een klein stadje in Texas. Tegen deze achtergrond adresseert de serie allerlei belangrijke thema’s, zoals seksisme, abortus en drugsgebruik. En natuurlijk de onnavolgbare Connie Britton, voor je dagelijkse dosis hairspiration.

Mom


Anna Faris speelt Christy, een voormalig alcoholiste, die samen met haar moeder (ook ex-verslaafd) een nieuwe start probeert te maken. Met zijn tweeën voeden ze Christy’s tienerdochter en jonge zoon op, terwijl ze ondertussen op hilarische wijze om proberen te gaan met nuchter zijn.

Life in pieces


Elke aflevering zien we een gebeurtenis vanuit vier verschillende perspectieven. Greg, Heather en Matt zijn broers en zus van elkaar. Zij hebben elk hun eigen gezin. Ze komen regelmatig bij elkaar bij hun ouders thuis en krijgen te maken met typische familieruzies en -problemen.

De luizenmoeder


Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent! Zo, die zit de rest van de week in je hoofd. De luizenmoeder was vorig jaar het grote succes van de Nederlandse televisie, en met recht. Herkenbaar, hilarisch en af en toe vreselijk ongemakkelijk, precies zoals het echte leven. Gelukkig begint seizoen 2 alweer bijna!

[td_smart_list_end]

Voortaan altijd als eerste de fabulous mama in huis? Bekijk hier onze voordelige abonnementen en mis niks meer!

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.