Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Jeugdherrineringen

Jeugdherinneringen ophalen met 5 tv series van toen

Jeugdherinneringen we hebben ze allemaal wel…
In een vorig artikel deelden wij vijf keer de leukste tv series van dit moment, maar ook zijn de tv series van vroeger weer populair bij kinderen. Stiekem natuurlijk heel erg leuk om zelf mee te kijken en je jeugdherinneringen ophalen met de tv series van toen. Als je de liedjes hoort, dan ben je weer even helemaal terug naar toen. Want wie kent de liedjes niet?

Jeugdherinneringen ophalen met vijf tv series van toen

Barbapapa

Barbapapa is in een tuin geboren, net als een bloem. Hij kan elke vorm aannemen die hij wil. Hij is heel aardig, iedereen mag hem graag. Niet ver van de stad waar zijn vrienden Cindy en Frank wonen heeft hij een huis voor zichzelf en zijn familie gebouwd. Door van vorm te veranderen en door goede ideeën lost hij de moeilijkste problemen op. Hij is altijd bereid te helpen. Zijn welwillendheid kent geen grenzen.

“Kom op bezoek bij Barbapapa, bij de familie Barbapapa”

https://youtu.be/f8AMUwud0Ig

De Smurfen

De Smurfen (Frans: Les Schtroumpfs) zijn stripfiguren bedacht door de Belgische striptekenaar Peyo en mee vormgegeven door Yvan Delporte. Ze zien eruit als kleine blauwe dwergen. De Smurfen werden oorspronkelijk ontworpen als nevenpersonages in een andere stripreeks van Peyo, Johan en Pirrewiet. In 1959 kregen ze hun eigen stripreeks, waarna ze steeds beroemder werden. Later dienden de Smurfen als inspiratie voor een tekenfilmreeks en twee liveactionfilms.

“Hé kom naar smurfenland, welkom allemaal! Ja kom naar smurfenland, een land van pracht en praal!”

Tita Tovenaar

Tika woont samen met haar vader Tita Tovenaar in een luchtkasteel hoog boven de wolken. Haar vader is een grote, verstrooide tovenaar en heeft een toverboek met spreuken. Ook brouwt hij allerlei eigen brouwsels. Hij heeft één beperking: hij kan geen aardbeien (zelf noemt hij ze aardbeziën) in kamelen veranderen, maar bijvoorbeeld wel in dromedarissen.

Tika leert ook toveren van haar vader, maar dat lukt maar gedeeltelijk door de verstrooidheid van haar vader. Wel kan ze als ze in haar handen klapt, alle mensen op Aarde stilzetten als een standbeeld. Als ze opnieuw in haar handen klapt, komen ze weer in beweging en denken ze dat ze hebben geslapen. Verder kan ze met een toverfluit goudstukken toveren en kan ze vliegen op een bezemsteel. Tita kan met Tika van het luchtkasteel springen en dan op Aarde terechtkomen en omgekeerd, maar ook alleen Tika of iemand anders naar de Aarde toveren en weer terug. Ze eten meestal ti-ta-tovertaart, die Tita tovert, en drinken ti-ta-toverthee.

“Mijn vader is een tovenaar, het is echt het is heus, het is raar maar waar. Een Tita Tovenaar”…

Bassie & Adriaan

Bassie en Adriaan (Bas en Aad van Toor) was een Nederlands artiestenduo dat vooral bekend werd door de gelijknamige televisiereeks die liep van 1978 tot 1995 bij de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep. Bassie was een clown en Adriaan een acrobaat.

“Hallo vriendjes en vriendinnetjes we komen er weer aan, hallo vriendjes en vriendinnetjes het is Bassie en Adriaan”

The Flintstones

De serie speelt zich af in de steentijd, in het fictieve plaatsje Bedrock. Hierin leven uitgestorven dieren als mammoeten, dinosauriërs, pterosauriërs, sabeltandtijgers en dodo’s samen met holbewoners. Daarbij ging men eraan voorbij dat dinosauriërs en pterosauriërs allang uitgestorven waren toen de mens op aarde verscheen.

Het bijzondere van de serie en een vaste bron van de humor is dat allerlei aspecten die normaal waren in het Amerika van de jaren 60, maar volledig onbekend zijn in de prehistorie (denk aan televisie, auto, platenspeler, bowlingbaan, buitenwijk), in de fictieve wereld van de Flintstones wél voorkomen, zij het in steentijdvorm. Om de zaken een prehistorisch uiterlijk te geven, worden materialen als steen, hout en dierenvellen gebruikt. Een auto wordt bijvoorbeeld aangedreven met de voeten, en de krant bestaat uit een stenen tablet waarop letters zijn uitgehakt. Vaak maakt de technologie ook gebruik van dieren: een mammoet is door zijn slurf de waterkraan, de snavel van een vogel is de naald van een platenspeler, een Brontosaurus dient als bus of graafmachine en een pterodactylus als vliegtuig.

Centraal in de serie staan de familie Flintstone en hun buren de Rubbles.

“Jabadabaduuuu, Flintstones, meet the Flintstones…”

Tekst Bianca Heijens | Beeld Shutterstock

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.