Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

kribke

Eropuit in Limburg: Kribkeswandelingen

Ben je op zoek naar een welkome afwisseling tijdens de drukke kerstdagen? Maak kennis met de kribkeswandelingen. Een kribke is het Limburgse woord voor kerststal. De jaarlijkse kribkeswandelingen, laten de warmte en magie van Kerstmis op unieke wijze zien. Tijdens de verschillende wandelingen loop je in de omgeving van Valkenburg van kribke naar kribke.
Beeld: Kerststad Valkenburg, Sanne Creuels fotografie

Eropuit in Limburg: Kribkeswandelingen

Kleine en grote kerststallen worden geplaatst langs de weg of bij mensen in de voortuin. Een speurtocht vol verrassingen en gezelligheid, ook voor kids! Er zijn verschillende routes te lopen waar je onderweg kunt genieten van heerlijke hapjes en warme dranken. Trek je jas aan en ga er samen met je gezin op uit, bezin en ervaar de kerstsfeer op een bijzondere manier.

De kribkes worden vooral door de inwoners zelf gemaakt en ingericht. Hierdoor heeft ieder kribke zijn eigen unieke sfeer, vaak aangevuld met lampjes of een bewegend onderdeel. De routes zijn afwisselend in lengte en bestaan vaak uit verschillende lussen, waardoor je de wandeling zo kort of lang kunt maken als je zelf wilt.

kribke
© Kerststad Valkenburg / Eleven media

De kribkeswandelingen vinden plaats van 6 december t/m 6 januari. Er zijn routes uitgezet in het pittoreske Schin op Geul, Sibbe-IJzeren, Broekhem en Houthem St. Gerlach. Deze mooie wandelingen leiden je langs tientallen kribkes, diverse wegkruizen en kapelletjes. De kribkeswandeling van Houthem St. Gerlach is de grootste route van Kerststad Valkenburg, bestaat uit 4 lussen en heeft maar liefst 53 kribkes.

 

Tip: Bij vertrek in de namiddag is het aan te bevelen om verlichting mee te nemen

De routes zijn ideaal voor families met kinderen, vriendengroepen of koppels die willen genieten van prachtige uitzichten en schilderachtige dorpjes. Op verschillende punten langs de routes kunnen bezoekers genieten van een ontspannen pauze met warme drankjes en heerlijke lekkernijen.

De traditie, de prachtige locaties, en de gastvrije sfeer maken dit evenement tot een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de magie van Kerstmis wil vieren in het hart van Zuid-Limburg.
Kortom: De kribkeswandelingen zijn een welkome afwisseling tijdens de drukke kerstdagen! Het is de ideale activiteit om in alle rust te genieten van de kerstsfeer en te bezinnen.
De routes van de verschillende kribkeswandelingen zijn online te vinden, zijn gratis verkrijgbaar bij de Visit Zuid-Limburg Experience of zijn af te halen bij verschillende punten op de routes.

Dus: trek je jas en schoenen aan en ga er op uit, bezin en ervaar de kerstsfeer op een bijzondere manier.

Meer info hierover lees je op kerststadvalkenburg.nl/kribkes

Meer tips voor leuke dingen om te doen in de kerstvakantie lees je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.