Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

kerstvakantie

De leukste uitjes voor tijdens de kerstvakantie

Op zaterdag 23 december starten de kerstvakanties in ons land, misschien ga je wel op vakantie of blijf je lekker thuis. De kinderen zijn in ieder geval twee weken vrij. Blijf jij thuis en heb je nog inspiratie nodig wat je in de kerstvakantie met de kids kan gaan doen? Wij zetten de leukste uitjes voor in de kerstvakantie voor je op een rij.

 

joods museumJoods Museum Amsterdam: Tentoonstelling Sol LeWitt

Het werk van de Amerikaans-Joodse kunstenaar Sol LeWitt is deze winter te zien in het Joods Museum in Amsterdam.

Tijdens de tentoonstelling Sol LeWitt kijk je met de hele familie naar conceptuele kunst. Saai? Zeker niet! De kunst van Sol knalt van de muur. Om je heen zie je veel strakke en golvende patronen. In zwart-wit maar veel vaker nog in allerlei vrolijke kleuren. Supermooi voor op je TikTok- of Instagrampagina, dus neem je smartphone mee! Naast de muurtekeningen zijn er ook sculpturen, werken op papier en archiefmateriaal van Sol LeWitt te zien.

Bij de tentoonstelling is een Playground voor families ingericht. Hier kun je Sols kunstwerken uit de tentoonstelling namaken of zelf een heel nieuw kunstwerk bedenken! Voor de jongere kinderen is er een legpuzzel.

Tijdens weekenden en schoolvakanties zijn er regelmatig speciale tekendagen, waarbij je leert tekenen als Sol. Met een toegangskaartje is deelname gratis.

Tickets zijn hier te koop.

 

Winterdagen met Sammie

Vier je vakantie van 23 december t/m 7 jan 2023 in Huis Willet-Holthuysen in Amsterdam met hondje Sammie.

Kom alles te weten over het 17e-eeuws grachtenpand én de bewoners. Geniet van een kopje warme chocolademelk met slagroom, luister naar Sammies verhalen en kleur een van zijn kleurplaten in. Wie weet win jij wel de grote kleurplatenwedstrijd! Zien we jou in de vakantie?

Voor iedereen met kinderen (4+) (kinderen gratis toegang)

Tickets en info: Winterdagen met Sammie | Amsterdam Museum

 

 

dordrechts museumBezoek het Dordrechts Museum

Ontdek deze kerstvakantie de magie van kunst in het Dordrechts Museum. Met zes eeuwen schilderkunst en drie verschillende tentoonstellingen kan je met het hele gezin nieuwe werelden ontdekken. Bijvoorbeeld  die van de liefde tijdens de Familieliefdestour. Hierin neemt een museumdocent je mee langs allerlei liefdevolle kunstwerken. Kan je bijvoorbeeld verliefd worden op een eend? En welke kleur past het beste bij de liefde?

Naast kijken naar kunst kan je ook zelf aan de slag. Speel bijvoorbeeld het gratis museumdobbelspel, maak een nieuwjaarswens, een collage van herinneringen of een lijst voor je eigen gezicht. Kortom; genoeg te zien, doen en beleven voor het hele gezin!

Kijk voor alle informatie en tickets op dordrechtsmuseum.nl 
(Ben je 18 jaar of jonger? Dan is museumentree gratis!)

 

bloomingblooming in Bergen

Er lekker tussenuit tijdens de feestdagen? Kies voor blooming in Bergen! Deze bijzondere plek is meer dan een hotel. Geniet in de brasserie of het restaurant van culinaire creaties, neem een duik in het binnenzwembad of ‘let’s go outside’! Loop bijvoorbeeld samen met de kids naar de natuurspeeltuin. Met 14 hectare aan bos en duinen is er in de achtertuin van blooming sowieso genoeg te doen.

Met de kortingscode BL23Cw14Sv1N3t ontvang je 10% korting op een verblijf in december m.u.v. losse dinerreserveringen en extra items die later worden toegevoegd aan een reservering.

Meer info check je op weareblooming.com 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.