Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

'Seks houdt me vrolijk en speels'

‘Seks houdt me vrolijk en speels’

‘Seks houdt me vrolijk en speels’. Frederiek (35, grafisch vormgeefster) en Tom (36, freelance webdesigner) zijn tien jaar samen en hebben twee kleine kinderen. Ze zien hun seksleven als het vuur van hun relatie en doen er alles aan om de vlam brandende te houden. “Een van de eerste dingen die we ingevoerd hebben is het sekstripje.”

“Als het vuur dooft, is het gedaan. Ik zie het veel om ons heen gebeuren: de kinderen worden geboren, de seks houdt op, hij gaat vreemd (of zij) en het eindigt in een scheiding. Of in een samenzijn zonder intimiteit, langs elkaar heen leven in hetzelfde huis. Zogenaamd voor de kinderen. Ik moet er niet aan denken, zo eenzaam! Ik heb bewust gekozen om in een relatie te zijn met Tom en doe er alles aan om het goed, levendig en speels te houden. Seks is daarbij het ultieme bindmiddel. Het helpt ons om samen te ontspannen en tot elkaar te komen in de alledaagse drukte. Ik kan er veel in kwijt: energie, liefde, geilheid maar ook boosheid en frustratie. Seks kan ook troosten, als dingen tegenzitten op het werk bijvoorbeeld. Als ik een klus niet krijg of een klant betaalt de factuur maar niet, dan kan een potje seks helpen om de teleurstelling in perspectief te zien.

Wat is er nu eigenlijk écht belangrijk in het leven? Niet seks an sich natuurlijk, maar wel de intimiteit die erbij komt kijken. Een stevige knuffel op zijn tijd is minstens zo belangrijk. Het gaat om het samenzijn en doen, het delen. Seks voelt op een bepaalde manier als de basis van onze relatie. Het is iets unieks en exclusiefs, iets wat ik alleen deel met Tom. Zonder de seks, zou hij mijn geliefde niet zijn. Juist omdat het zo privé en intiem is, verbindt het ons en maakt het onze relatie speciaal.

Je hoort vaak dat je aan je seksleven moet werken.

In mijn oren klinkt dat demotiverend. Aan een hobby ‘werk’ je toch ook niet? Daar maak je tijd voor vrij omdat het leuk is. Zo is het voor mij ook met seks: het is een hobby waar ik graag tijd en energie in steek. Ik geniet ervan! En het mooie is, dat ik het samen doe met mijn liefste maatje en het ons dichter bij elkaar brengt. Natuurlijk hebben we onze ups en downs en ook in bed. Dat is normaal. Niets is constant, dingen veranderen en gaan in golfbewegingen. Soms is één van ons een periode moe of afgeleid door werk of andere zaken. Dan is er even niet genoeg energie voor seks.

Maar als zo’n periode te lang duurt, trekt de ander altijd aan de bel. Ik heb Tom een keer een sms’je gestuurd: ‘SOS ik droog op!’ En hij heeft mij een keer zonder pardon weggesleurd bij de computer voor een goede beurt. De langste periode dat we geen seks hadden, was vier weken. Gemiddeld doen we het twee keer in de week, waarvan één keer echt uitgebreid. Sommige periodes – zoals tijdens vakanties – vaker, andere periodes minder.

Ik vind seks heel belangrijk.

Het is goed voor me. Net zoals sport goed is voor mijn lichaam en geest, draagt seks bij aan een gezonde balans. Het houdt me vrolijk en levendig en speels. Als ik te lang geen seks heb, voel ik me anders, prikkelbaar en gefrustreerd. Ik word een zuurpruim. Daarom zorg ik ervoor dat ons seksleven bruisend en actief blijft. Het is een soort sport. We fantaseren samen over nieuwe, spannende dingen en doen regelmatig iets grensverleggends. De insteek is: verandering van spijs doet eten. Alleen maar recht op en neer gaat vervelen, dat is duidelijk. Als je je seksleven leuk wilt houden, moet je ermee aan de slag.

Wij doen dat op heel veel manieren. Een van de eerste dingen die we ingevoerd hebben is het sekstripje. Eens in de zoveel tijd, met een maximum van zes maanden ertussen, organiseren we om de beurt een verrassingsweekendje weg voor de ander. De data plannen we samen, maar alleen degene die het organiseert weet wat er gaat gebeuren. De ander stapt vrijdagmiddag of zaterdagochtend in de auto en wordt naar een onbekende locatie meegenomen. Het leuke is, dat zodra je met zijn tweeën die auto instapt, het weer net zo is als vroeger, voordat de kinderen er waren. Even helemaal samen, lekker weg van alles en iedereen. We zijn een keer gaan wadlopen, en we hebben een keer gedoken in Zeeland. Dat is de regel: we doen iets wat we nog nooit gedaan hebben. Want we doen natuurlijk ook graag andere dingen dan seks! Maar seks is wel vast onderdeel van die weekendjes weg. Overdag doen we iets leuks in de buitenlucht, en ’s avonds duiken we samen in bed. Na zo’n weekendje is mijn batterij weer helemaal opgeladen en kan ik er weer een paar maanden tegenaan.

Voor de kinderen kwamen, experimenteerden we met drugs en speeltjes.

We nemen nog af en toe iets geestverruimends en soms pakken we er een blinddoek en een stel handboeien bij. Maar we doen dat meer voor de afwisseling, dan dat we zo nodig kinky seks willen. We hebben vroeger ook wel seks gehad met andere stellen. Maar op het moment heb ik daar geen behoefte meer aan. We zitten in een heel drukke fase, met werk, een verbouwing en kleine kinderen. Seks is nu vooral een manier om even te ontsnappen aan alle drukte en tot elkaar te komen. Ik hoef daar geen anderen meer bij. Toch sluit ik niet uit dat het nog eens zal gebeuren. We genoten namelijk wel enorm van die spannende avontuurtjes. Dus als we ooit weer op een feestje genadeloos versierd worden door een leuk stel, zeg ik niet bij voorbaat ‘nee’. Waarom zou ik?

Een goed seksavontuurtje geeft een flinke oppepper.

We teren minstens een half jaar op zo’n ervaring. Ons parenclub-avontuur van een paar jaar geleden bijvoorbeeld. Daar zijn we een jaar mee zoet geweest! Het begon met fantaseren en afspreken wat we wel en niet zouden doen. Toen hebben we internet afgestruind op zoek naar de juiste club. Dat zoeken was al een prikkelende belevenis op zich! Toen we de juiste club gevonden hadden, zijn we gaan shoppen voor een outfit. Samen de stad in gaan om de juiste sexy lingerie te vinden, was ook geweldig. We hebben ons rot gelachen en allerlei bizarre creaties gepast. Het uiteindelijke bezoek aan de club was natuurlijk het hoogtepunt. Overal waren schaars geklede en vrijende mensen, er was een bubbelbad en een darkroom. De hele atmosfeer gonsde van de erotiek en seks. Het was echt een belevenis en we hebben ervan genoten. Toch zullen dergelijke uitstapjes of avontuurtjes nooit dagelijkse kost worden. Ik ervaar het eerder als uit de band springen of grens verleggen. Mijn bloed gaat er sneller van stromen. Het geeft een rush die ik af en toe nodig heb om te voelen dat ik leef. Het houdt me jong.

Ik denk dat onze manier van omgaan met seks werkt

omdat Tom en ik elkaar volledig vertrouwen. Als ik onzeker zou zijn over onze relatie, zou ik jaloers worden. Maar Tom en ik zijn partners in crime, we doen en beleven het samen. Onze relatie is zo open en eerlijk, dat er geen ruimte is voor onzekerheid en jaloezie. We bespreken alles met elkaar. Wat we fijn vinden en spannend, en wat niet. Respect voor elkaar staat altijd voorop. Ik hou van Tom, en ik zou nooit iets willen doen wat hem ongelukkig maakt. En Tom denkt daar hetzelfde over. We liggen heel erg op één lijn. We nemen seks gewoon niet al te zwaar. Liefde is serieus, want liefde is alles. Maar seks is vooral spelen en genieten, of eventjes samen lekker stout zijn…

Tekst: Anne Bakker | Foto: Unsplashed 

Dit artikel komt uit een oude editie van Fabulous Mama.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.