Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Oppassen met Veerle

Veerle van Dijk, 26 jaar oud, woont in Amsterdam: ‘Oppassen is al ruim 14 jaar mijn grootste hobby. Naast mijn fulltime baan bij een online zorginstelling doe ik dit er nog altijd naast.’

Krijg vaak de vraag waarom begin je eigenlijk geen bedrijf voor jezelf een Nanny care of een oppas centralen, mijn antwoord daarop is voor nu nog altijd ‘’Nee” en dit komt ook omdat ik als persoon word gevraagd ouders willen mij, en niet een van mijn oppassers, krijg wekelijks nieuwe aanvragen van gezinnen ouders of ik bij hun wil oppassen, maar moet op dit moment helaas nog altijd nee zeggen, heb daar gewoon geen tijd voor.. ik doe oppassen nog altijd naast mijn fulltime baan bij een online zorginstelling een geweldige afwisseling. Daarom ben ik eigenlijk vanaf het begin duidelijk tegen mijzelf geweest van ‘’veer het is een hobby en niet je werk’’ en dat blijft het voor nu dan ook nog steeds.

‘’Wil je dan geen eigen Oppas bedrijf beginnen is de vraag die ik veel gesteld krijg ‘’

Ik ben van ze gaan houden elke week een beetje meer, dit zeg ik altijd tegen de moeders van mij oppaskinderen dat de kinderen echt veel voor mij zijn gaan betekenen ze geven mij kusjes knuffels de hele dag door en huilen wanneer ik weer weg ga. Ondanks dat ik nog geen echt moeder hard heb voelt het soms wel zo als ik ‘’mijn kindjes’’ inmiddels bij vaste gezinnen noem ik die al zo, krijg ik echt een brok in mijn keel bij het verlaten van het huis. Toch moeilijk om ze dan weer bij hun ouders achter te laten maar weet ook dat dit er nu eenmaal bij hoort als oppas.

Energie

Ik vind het zelf nog veel en veel te leuk ik kan om ze lachen om ze huilen, vooral het lachen geeft mij zoveel energie en kan ik er zo weer een weekje tegenaan. 

‘’ik ben van ze gaan houden elke week een beetje meer ‘’

Net zoals vorige week had ik ook weer zoiets leuk mee gemaakt. Jaimy een van mijn oppas kindjes was een beetje ziek en had om dat moment 39,0 graden koorts erg zielig. In overleg met zijn moeder had ik hem een aspirientje gegeven zodat hij zich weer wat beter ging voelen. Jaimy is een tweeling met Jesse en die liep als een blije vogel de kamer rondt. Hij had helemaal niet door dat ze broertje als een inktvis aan mij was geplakt. Jesse was lekker door huis aan het rijden op zijn miniauto en ik was een beetje tv aan het kijken met mijn zieke vriendje.

Tot hij ineens heerlijk bij mij in slaap viel. Ik kon hem gelukkig makkelijk even overleggen op de bank. Toen ik zei tegen Jesse ‘’ ssst we moet nu zachtjes doen want je broertje slaapt’’. Hij herhaalde heel lief met zijn minivingertje voor zijn mond in zijn eigen taaltje mij woorden.

Tot dat de moeder van de kindjes binnen kwam en ze zag dat een van haar mannetje lekker op de bank aan het slapen was. Ze vroeg aan mij hoe het met hem gingen en waren wat aan het kletsen. Jesse kwam naar haar toe lopen en maakt de beweging met zijn vingertje voor zijn mond. Ik moest zo vreselijk lachen en dacht alleen maar precies daarom hou ik zo van de kindjes! Al kan ik ze soms ook wel achter het behang plakken.

Liefs Veerle

@veer_vandijk

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.