Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Marlies

Marlies; ‘Als mijn dochters beginnen over het klimaat, doe ik snel mijn oortjes in…’

Marlies (38): “Mijn dochters, een tweeling van twaalf jaar, zijn groot fan van Greta Thunberg, de jonge klimaat-activist uit Zweden. Ze maken zich zorgen om de natuur en vinden dat wij – mijn generatie – de aarde ‘verkracht’ en ‘leegzuigt’. Twee jaar geleden hebben ze op school een project gedaan over klimaatverandering en sindsdien is het bij onze meiden een ‘hot topic’.

Vegetarisch eten

Het begon met vegetarisch eten. Inmiddels eet er eentje zelfs veganistisch, dus helemaal geen dierlijke producten meer. En de ander wil alleen nog biologisch-dynamische zuivel, omdat ze het anders zielig vindt voor de koeien. Elke keer als ik een glas melk drink of een bak yoghurt eet, krijg ik zielige filmpjes onder mijn neus geduwd van koeien die erbarmelijk loeien als hun kalfjes bij ze worden weggehaald. Ik vind dat ook zielig, maar om nou helemaal geen zuivel meer te eten?

Ik vind het al heel wat dat ik het mínder eet. Mijn man wordt er helemaal gek van. Hij is een echte vleeseter en heeft onze dochters verboden om tijdens het avondeten nog iets te zeggen over de vleesindustrie en hoe slecht vlees eten voor het klimaat is. Na lang zeuren en een mooi Sinterklaasgedicht van de meiden heeft hij schoorvoetend ingestemd met twee vegetarische maaltijden per week. Naast plantaardig eten, zijn mijn dochters ook heel streng op plastic verpakkingen. Ze willen alleen nog verpakkingsloze shampoo gebruiken en we hebben tegenwoordig vier afvalbakken in de keuken: voor plastic, papier, glas…

Tekst Anne Bakker | Beeld Shutterstock

 

Wil je meer van dit artikel lezen? In de nieuwste Fabulous Mama 3-2021, lees je de rest. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.