Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Marije heeft last van gezichtshaar: ‘Soms zie ik alleen maar haren als ik in de spiegel kijk’

Marije (37, moeder van twee kinderen van 4 en 7) heeft last van haargroei in haar gezicht. “In de loop der jaren wordt het steeds erger. Soms zie ik alleen maar haren als ik in de spiegel kijk. Er groeit haar boven mijn lip, tussen mijn ogen en boven mijn wenkbrauwen. Laatst had ik zelfs een lange, zwarte haar op mijn wang. Vreselijk!

Heksenharen

Heksenharen noem ik ze. Volgens mij komt het doordat mijn hormoonhuishouding verandert. Ik heb er van alles tegen gedaan. Mijn snor heb ik bijvoorbeeld weleens geblondeerd, maar dat vond ik bij nader inzien tricky. Je moet dat goedje laten intrekken en wie weet wat die chemische zooi doet met je huid. Straks heb ik pigmentvlekken in plaats van een snor.

Stoppel kin

Meestal trek ik de haren weg met een pincet, maar volgens mijn moeder komen ze dan harder terug. Zij heeft inderdaad stugge stoppels op haar kin. Ik vreesde altijd dat dat mijn voorland was, maar het is bij haar erger geworden nadat ze prednison moest slikken tegen astma. Thank god, voor mij dan. Ik vind het zo al erg genoeg. Lange tijd vond ik mezelf te jong voor de schoonheidsspecialist en ik dacht ook altijd dat het vrij prijzig was. Eerst heb ik sugaring geprobeerd, harsen met een papje van suiker en citroen, maar dat liet bij mij toch veel haartjes achter.

Tranen in m’n ogen

Sinds kort ga ik nu elke drie weken naar een beautysalon waar ze threading aanbieden. Met twee in elkaar gedraaide draadjes worden met handige bewegingen meerdere haartjes tegelijkertijd uit de haarzak getrokken. Threading veroorzaakt geen ingegroeide haartjes, kan gedaan worden in alle delen van het gezicht en is ook geschikt voor de gevoelige huid. Voor 12 euro ben ik in 10 minuten van mijn gezichtshaar af. Het is super pijnlijk, dat wel. Elke keer zit ik weer met tranen in mijn ogen. Maar het duurt maar even en ik heb het idee dat de beharing iets minder wordt, of in ieder geval zachter. Het liefst zou ik permanent ontharen, maar dat is heel duur. En zouden de haartjes dan ook echt voor altijd wegblijven?”

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.