Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

5 vragen aan Noor de Groot

Het einde van dit schooljaar is in zicht en daarom komt One4all Cadeaukaarten met de campagne Bedank je Leerkracht. Fabulous Mama meets Noor de Groot, bekend van Instagram, en moeder van Olivia (8). Je volgt Noor op Instagram via @noordegroot
Tekst: Fela de Wit | Beeld: One4all en privé

Hoe was je zelf als schoolgaand kind en tiener, en welke opleiding heb je gedaan?

“Op de basisschool was ik een vrolijk kind maar op de middelbare school was dat wel anders. Ik werd een onmogelijke puber en deed zo’n beetje alles wat niet mocht. Ik was ontzettend lastig. Uiteindelijk heb ik wel het VWO afgemaakt en ben daarna museologie gaan studeren in Amsterdam.”

Heb je een mooie herinnering aan een leerkracht?

“Op de middelbare school had ik een ontzettend leuke geschiedenisleraar, waardoor ik echt verliefd geworden ben op dit vak. Door zijn aanstekelijke enthousiasme wilde ik ook iets in de richting van geschiedenis doen. Het is uiteindelijk museologie geworden, en ik denk dat ik dit deels aan hem te danken heb.”

Welke herinnering aan hem koester je nog steeds?

“Ik herinner mij specifiek dat hij met veel passie over geschiedenis vertelde. Leraren die hun vak vol overtuiging overbrengen, kunnen een blijvende indruk achterlaten. Zij inspireren om je eigen interesses en passies na te jagen.”

Hoe heeft hij jouw kijk op leren beïnvloed?

“Ik denk dat het voor veel mensen, inclusief mijzelf, heel belangrijk is dat leraren kunnen laten zien dat leren ook plezierig kan zijn en niet alleen een verplichting. In mijn geval heeft deze leraar zo’n grote invloed gehad dat ik mijn verdere studiekeuze heb gebaseerd op de inzichten die ik in zijn lessen heb opgedaan.”

Welke lessen van je geschiedenisleraar probeer je nu door te geven aan je dochter?

“Nu al meerdere! Ze is dol op geschiedenis. Ze gaat na de vakantie naar groep vijf en vindt het fantastisch dat ze vanaf dan geschiedenis krijgt.”

Wil je je leerkracht bedanken voor een fantastisch schooljaar? Geef dan een veelzijdige One4all cadeaukaart van de hele klas, waarmee de ontvanger zelf een cadeau kan kiezen. Met toegang tot meer dan 6.000 winkels en webshops, is dit het ideale geschenk voor de leerkracht die al genoeg chocolade, bloemen en ‘beste leerkracht’ mokken heeft ontvangen.

Lees ook: Leerkrachten hebben aanzienlijke invloed op de persoonlijke en carrièreambities van kinderen

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.