Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Lauren Verster: ‘Ik zet de moederrol soms bewust even uit’

Jarenlang vloog ze voor televisieprogramma’s de wereld over, nu zoekt programmamaker en presentatrice Lauren Verster (39) de rust op. Samen met haar vriend Jasper (37) en dochter Leentje (22 maanden) kijkt ze uit naar de komst van hun tweede kindje. Maar echt saai zal het nooit worden bij de familie Verster-Diepeveen. ‘Elke vrijdagavond is voor Jasper en mij.’

Het regent en waait stevig. De deur van het café waar ik met Lauren Verster heb afgesproken, zwaait open. Ik ben een halfuur te vroeg, zodat ik met een kop koffie nog even rustig mijn vragen kan doornemen, maar ik zie Lauren al zitten. Voeten opgetrokken op een grote, leren bank, voor haar een kop verse muntthee, in haar handen een dik boek. Ik plof naast haar neer en na wat ditjes en datjes vraag ik naar de uitgerekende datum van haar tweede kindje. Half januari. Ze lacht. “Dat worden drukke maanden: Sinterklaas, Kerst, oud en nieuw, Leentje is 30 januari jarig. Ik heb me laten vertellen dat de tweede vaak wat eerder komt, dus wie weet wordt het een kerstkindje, of een oud-en-nieuw-kindje. Ik hoop het niet!”

Lauren weet al op jonge leeftijd dat ze bij de televisie wil werken. Als ze zestien is, ziet ze een toekomst in de televisiewereld voor zich als groots en meeslepend. “Ik dacht: ik word een soort Frans Bromet, een echte camjo voor wie deuren opengaan die anders gesloten blijven. Uiteindelijk ben ik helemaal geen Frans Bromet geworden, maar de deuren gingen wel open. Het liefst was ik meteen naar de filmacademie gegaan, maar mijn ouders, beiden biologieleraar, vonden het zonde van mijn vwo-diploma.”

En dus koos Lauren voor de studie nieuws & informatie aan de Universiteit van Amsterdam. “Als je érgens niks leert… Ik heb er ook echt niks van onthouden. Mijn plan was om die makkelijke studie te doen en daarnaast te kijken of ik alvast kon beginnen als formatontwikkelaar of stagiair bij een televisiezender. De studie heb ik nooit afgemaakt, nee.”

Wat wél lukt is binnenkomen bij de televisie. Ze start bij een regionale zender en werkt daarna bij onder andere Nickelodeon, MTV en de VARA. Al snel ontpopt ze zich als programmamaakster – iets wat op haar lijf geschreven is – en presentatrice – iets wat minder op haar lijf geschreven is. “Het maken van een programma vind ik echt het leukste wat er is. Van het bedenken van ideeën, het schrijven en het brainstormen, tot het zoeken naar partners en de opnames. Als ik alleen word ingezet als presentatrice en ik me niet met de inhoud kan bemoeien, zit ik toch meer in een keurslijf.”

Vaak liggen de programma’s van Lauren dicht bij haarzelf, zoals recent Lauren! Ik wil een kind en Lauren bevalt. Ook als de tweede er is, wil ze mooie thema’s blijven behandelen, in Nederland. “Wat Sophie Hilbrand doet over botox bijvoorbeeld, of Filemon Wesselink over vreemdgaan. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat hij net iets sneller eenzelfde idee had gepitcht bij een zender of omroep. We denken blijkbaar hetzelfde.”

Meer in Nederland dus. Niet gek, als je bedenkt dat Lauren op een gegeven moment 27 afleveringen per jaar in het buitenland maakte. “Ik heb dat vijftien jaar gedaan en dat was fantastisch, maar ik kreeg meer behoefte aan structuur, al voordat ik zwanger was van Leentje. Nu kan het natuurlijk helemáál niet meer. Ik maak ook geen televisie meer waarvoor ik gevaarlijke situaties moet opzoeken, me laten beschieten in Colombia bijvoorbeeld… ik heb daar sowieso niet zo heel veel zin meer in.”

Toch is de avonturier in Lauren niet helemaal verdwenen: “Ik ben niet voor niks in de grote stad gaan wonen, ik hou van hippe tenten en net geopende restaurants. Afgelopen zomer heb ik nog heel veel festivals bezocht: Milkshake, Ruigoord, Lowlands… Alleen pak ik nu meer overdagfestiviteiten; we moeten de oppas weer aflossen en om twaalf uur lig ik in bed. Ik ben een ouwe lul geworden!” Lauren lacht, en niet eens als een boer met kiespijn.

“Ik ben een ouwe lul geworden!”

Ze vindt het wel fijn. “Eigenlijk deed ik dat al voordat ik Leentje kreeg. Ik ben al heel lang niet meer om vijf uur ’s ochtends mijn bed ingerold. Ja, misschien met Koningsdag en dan lig ik er gelijk twee dagen vanaf. Ik kan ook niet uitslapen, heb ik nooit gekund. Rond zeven uur ben ik wakker en superenergiek, terwijl Jasper meer een nachtbraker is. Maar ook hij kroop laatst ineens om tien uur met een boekje bij me in bed.”

Tekst Katja Brokke | Fotografie Fiona Ruhe

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama editie 10-2019. Koop hem in de winkel of bestel deze hier.

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine dan op Instagram of op Facebook!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.