Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

'Ik rook stiekem jointjes in de achtertuin' 

‘Ik rook stiekem jointjes in de achtertuin’ 

Anna (39): ‘Op mijn twintigste begon ik met blowen. Tijdens mijn zwangerschappen ben ik gestopt, maar daarna sloop het er als vanzelf weer in. Ik blow niet overdag en ik rook alleen milde buitenwiet, niet van dat heftige spul dat ze aan toeristen verkopen. Ook doe ik het discreet, Ik draai nooit een joint als de kinderen erbij zijn en ik rook buiten, in de achtertuin.

Ik steek er een op tijdens het koken, en neem dan gedurende de avond steeds een paar trekjes. Ik doe ongeveer twee dagen met een joint. Het is mijn manier van ontspannen, zoals andere mensen een glas wijn nemen of een biertje. Sinds een paar jaar heb ook mijn eigen planten. Die staan van het  voorjaar tot na de zomer in de tuin, en hangen een week te drogen in de schuur. Ook dat doe ik zo discreet mogelijk. Ik probeer het zoveel mogelijk weg te houden van de kinderen. Maar het blijft natuurlijk wel een dingetje.

Een tijdje geleden was er een kinderprogramma op tv over ‘drugs’. Naast harddrugs, kwam ook wiet ter sprake. Het laatste wat ik wil is dat mijn kinderen zich zorgen maken over mij. Dat ze denken dat ik verslaafd ben aan drugs. Toen heb ik ze verteld dat ik een kruidje rook om een beetje rustig te worden aan het eind van de dag. ‘Heel goed mama,’ zeiden ze toen, ‘dat kan jij wel gebruiken’. Of ze de link hebben gelegd met wat ze op tv zagen, weet ik niet. 

Nu ze groter worden, voelt het alsof ik iets stiekems doe als ik in de tuin sta te roken. Dat is natuurlijk ook zo. Maar ik zou het liever open en bloot doen. Toch ben ik er nog niet aan toe om het aan ze te vertellen. Ik wil het ook zeker niet promoten. Blowen is geen gezonde gewoonte. Tegelijkertijd zie ik het voor mezelf niet als een probleem. Ik functioneer prima; ik werk, ik doe het huishouden, ik heb elke avond het eten op tijd op tafel… Blowen is mijn ‘guilty pleasure’. Het helpt me om te relativeren en maakt het leven wat zachter. 

De kinderen denken nu dat ik ‘s avonds een gewoon sigaretje rook buiten. Dat vinden ze niet leuk, want roken is slecht voor je. Ik ben benieuwd wat ze ervan zeggen als ze zich realiseren wát ik rook. Eens gaat dat kwartje natuurlijk vallen. Dat ik hun hele jeugd jointjes stond te roken in de achtertuin! Ik wil het eigenlijk zelf vertellen. Maar voorlopig ben ik er nog niet aan toe.´

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.