Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Ik meld

‘Ik meld mijn kinderen ziek om op vakantie te kunnen’: taboe thursday

Marije (41): “Vakantie is voor mij heel belangrijk. Zó belangrijk, dat ik mijn kinderen ervoor laat spijbelen. Soms wel drie of vier dagen. Ik weet dat het niet mag en dat er een kans is dat de onderwijsinspectie op een goede dag voor de deur staat, maar ik doe het toch. Ik vind dat ik in mijn recht sta. Het zijn mijn kinderen, het is mijn vakantie en het is mijn keus.

Reizen

Voordat ik moeder werd, reisde ik veel. Zes tot acht maanden per jaar. Ik werkte als reisbegeleider en reisde ook veel privé. Met het moederschap is mijn leven totaal veranderd. Ik heb nu een ‘gewone’ vaste baan en echt reizen gaat niet meer. Het enige wat ik nog heb, zijn de vakanties. Daar leef ik het hele jaar naartoe. Het nadeel van de schoolvakanties is alleen dat heel Nederland dan uit reist en de prijzen voor tickets een stuk hoger zijn dan op andere data. Een paar dagen eerder vertrekken scheelt enorm! Daarbij gaan wij graag naar verre oorden, en twaalf uur vliegen voor één of twee weken vind ik zonde, dus sprokkel ik aan het begin van de vakantie altijd wat spijbeldagen.

‘Ik meld mijn kinderen ziek om op vakantie te kunnen’: taboe thursday

Ik meld mijn kinderen dan gewoon ziek. En nee, dat is niet goed en het voelt ook niet goed. Ik hik er altijd tegenaan. Zeker nu mijn kinderen groter worden en zich beginnen af te vragen of het wel mag van de juf. Mijn zoon informeerde laatst waarom wij altijd eerder op vakantie gaan dan de rest van de klas. Tja… Omdat wij wat langer weggaan dan de anderen, zei ik toen. Maar dat is natuurlijk een zwak argument. Mijn oudste dochter zit op de middelbare school, die kan ik afmelden via de website. Dan hoef ik niemand te woord te staan. Mijn twee jongsten zitten nog op de basisschool en moet ik per telefoon afmelden.

Heel laf, maar ik laat mijn man dat doen. Hij vindt het ook niet leuk, maar hij doet het voor mij. Vorig jaar had ik vijf dagen eerder geboekt dan de vakantie begon, zodat we tijdens de meivakantie drie volle weken weg konden. Ik had het al geregeld voordat ik het aan hem vertelde, dus we konden niet meer terug. Toen heb ik wel een standje gekregen. De afspraak is nu dat we maximaal twee dagen voor de vakantie weggaan, niet eerder. Het is een compromis, dus daar houd ik me aan. En ik denk ook maar: elke vakantiedag extra is er één!”

Dit artikel komt uit een eerdere editie van Fabulous Mama.

Ben jij ook een ‘taboemoeder’ en wil je (anoniem) een grote of kleine zonde opbiechten?Mail naar redactie@oseberg.nl  o.v.v. ‘Taboemoeder’.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.