Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Flory header

FlORY; IK HOOR DE VOGELS AL FLUITEN…

FLORY; IK HOOR DE VOGELS AL FLUITEN…

De winter zit er bijna op en dat is maar goed ook, want mijn winterdepressie kreeg dit najaar de overhand en de lockdown hielp niet mee. Elk jaar heb ik dezelfde struggle en elk jaar is het een gevecht met mezelf. Als ik eraan toegeef, verander ik in een kluizenaar die het liefst de hele dag in pyjama zit te netflixen.

Deze winter werd mijn depressie ook nog gevoed door de overheid, die ons vertelde zo veel mogelijk thuis te blijven. Alle afspraken verplaatste ik naar online, en daarvoor hoefde ik alleen een leuk shirtje aan te doen en mijn haar te kammen. Meer deed ik ook eigenlijk niet, en nee, daar knapte ik niet echt van op.

Flory
Een van mijn favoriete foto’s! Kijk mijn meisjes shinen…

De feestdagen betekenden mijn redding: ik trok een leuk jurkje aan, deed wat make-up op en voelde me direct beter. Ik besloot dit vol te houden, voegde er een dagelijks buitenwandelingetje aan toe en mijn winterdepressie verdween naar de achtergrond. Ook merkte ik dat mijn kinderen hier vrolijker van werden, want ook zij vertoonden zich tot dat moment alleen nog in pyjama en sloffen.

Vol bewondering keek ik op Instagram naar mama’s die er ondanks alle beperkingen elke dag prachtig uitzagen. Zoals onze prachtige covermama Ann Dominique en haar gezin. Steeds meer besefte ik dat het een keuze was om erbij te lopen zoals ik had gedaan.

Flory
Ondanks dat ze zon nog niet echt fel is, pakken Charlotte en ik lekker uit!

IK HOOR DE VOGELS AL FLUITEN…

Als ik nu in de ochtend wakker word, hoor ik weer wat vogeltjes fluiten en is het al snel weer licht. Ik merk dat dit me echt goed doet, de lente komt er weer aan! In mijn vrije uren en het niet regent ben ik met de kinderen in de tuin, die moet natuurlijk tijdig zomer klaar gemaakt worden. Het onkruid wordt verwijderd en het buitenspeelgoed wordt schoongemaakt. Elke keer als we buiten zijn bekruipt me een schuldgevoel: hoe heb ik het afgelopen winter zover laten komen? Wij zijn een echt buitengezin, worden gelukkig in de buitenlucht, dus laat die lente maar komen!

Liefs, Flory

Flory Huisman
Hoofdredacteur

Flory (36) is getrouwd met Anton (48), moeder van Maud (7) en Jynthe (5) en bonusmoeder van Charlotte (16).

 

Je leest het voorwoord van Flory ook in de nieuwste Fabulous Mama 2-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.