Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Coverstory

Coverstory: Jacqueline Steenbeek

Vanuit een dorpje in Brabant schopte ze het tot Miss Nederland 2013. Maar er bestond nog iets mooiers dan een schitterende tiara, vond Jacqueline Steenbeek (30): “Een studie Verloskunde.” Inmiddels heeft ze ruim 800 bevallingen begeleid, is ze moeder van dochter Julia (1,5) en runt ze met haar partner Derk maar liefst twee bedrijven. “Ja, als ik een droom heb, ga ik ervoor!”

Coverstory: Jacqueline Steenbeek

Jacqueline Steenbeek is nuchter, ambitieusen doelgericht. Kwaliteiten die ze ten volle benut. Want, zo stelt ze: “Als je hard werkt, kun je je doelen verwezenlijken.” Doelen heeft ze genoeg. Zo wil ze in de komende jaren haar Amsterdamse echopraktijk Baby Glimpse landelijk op de kaart zetten en het sneakermerk Dercques, dat ze samen met haar man bedacht, verder ontwikkelen. Het meisje uit Drunen heeft zich ontpopt tot een veelzijdige zakenvrouw.

Zo begon het…

Het begon allemaal toen de vriendin van haar broer vroeg of ze in verband met haar studie fotografie voor haar wilde poseren. Jacqueline was toen veertien. “Ik stond er heel onbevangen in. Ik was geen lelijk eendje, maar ook zeker niet het mooiste meisje van de klas. Althans, zo heb ik het zelf nooit ervaren. Dat dit een modellencarrière zou inluiden, had ik nooit verwacht.” Maar zo ging het wel. De foto’s werden opgepikt door een lokaal fotografiebedrijf, dat haar benaderde voor allerlei modellenklusjes. Voor ze het wist, stond ze in magazines van bouwmarkten en drogisterijen.

‘Ik was geen lelijk

eendje, maar ook

zeker niet het

mooiste meisje

van de klas’

Als jong meisje was Jacqueline al enorm gefascineerd door zwangerschap en het wonder van de ontwikkeling van nieuw leven. Toch koos ze na de middelbare school voor een lerarenopleiding. Jacqueline: “Ik wilde altijd juf worden. Totdat ik naar de pabo ging en vrijwel meteen wist: dit is niets voor mij. Maar wat ik dan wel wilde? Ik had geen idee. Ik ging naar een Open Dag voor Verloskunde omdat de beroepentests in die richting wezen. En terecht, want ik was direct verkocht. Dit was het, het klopte.”

Misverkiezingen

Toch deed Jacqueline het modellenwerk ook met veel plezier en toen ze een paar jaar later een oproep voor de Miss Brabant-verkiezing voorbij zag komen, dacht ze: why not? “Het leek me een leuke ervaring. Mijn moeder ging mee, maar verder wist niemand ervan, zelfs mijn vader, mijn broer en mijn toenmalige vriendje niet. Toen ik thuiskwam, was mijn Facebook-pagina ontploft! De fotografen die bij de verkiezing aanwezig waren, hadden van alles gepost en mij in hun berichten getagd. Iedereen wist het, het werd echt een gekkenhuis! Ik was nog geen twintig, studeerde Verloskunde in Maastricht en ging nog elk weekend naar huis naar mijn ouders. Drunen was mijn vertrouwde omgeving. Met de missverkiezingen ging er letterlijk een nieuwe wereld voor me open.”

Tekst Anne Bakker | Fotografie Fiona Ruhe @ smanagement.co.uk | Productie & styling Tamara Botter | Visagie Corinne van der Heijden

Dit artikel komt uit een eerdere editie van Fabulous Mama.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.