Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Nadya van der sluis

When you fall back, fall forward

Nadya van der Sluis (37) is een ambitieuze moeder met een ernstige psychische aandoening, maar noemt zichzelf liever een manic momboss. In haar columns deelt zij haar reis als mompreneur in het financieel vrij worden en haar dromen waarmaken. Mocht je meer willen lezen over haar reis dan kun je Nadya volgen op Instagram: @manicmomboss

When you fall back, fall forward

Waar de maand juli in het teken stond van offline tijd, waren de maanden augustus en september weer online maanden in verband met mijn werk als ondernemer. In augustus was ik jarig en daarom had ik een speciale aanbieding voor mijn boek ´Van kwetsbaarheid naar kracht´. En in september was het de week van suïcide preventie, waarbij ik awareness creëerde omtrent de risicofactoren bij suïcidaliteit en welke tools gebruik om een depressie te voorkomen.

Als ervaringsprofessional is het soms lastig om awareness te creëren als jezelf op dat moment in een minder stabiele fase bent door je eigen (ernstige) psychische aandoening, in mijn geval mijn bipolariteit. Daarom plan ik mijn social media content tijdens zulke ‘awareness weken’ bewust in met behulp van de app Planoly.

Gaandeweg heb ik nu een beetje mijn weg hierin gevonden, maar voorheen werkte het heel triggerend om op social media te zitten, wanneer ik op het randje zat van een depressie. Hoe je het went of keert, het scrollen op instagram kan veel invloed hebben op je gemoedstoestand. Daarom heb ik sinds een paar jaar een Nokia 3310, die ik vooral dit laatste jaar vaker gebruik dan mijn smartphone. Voorheen gebruikte ik het enkel bij het herstellen van een terugval en nu is het steeds meer mijn dagelijkse telefoon. Het geeft mij meer rust en meer focus, waardoor ik veel productiever ben en als ik niet werk meer focus heb in de opvoeding van onze kleine.

Podcast

Sinds augustus ben ik bijvoorbeeld begonnen met het oefenen van emoties in gebarentaal en met het opnemen van het tweede seizoen van mijn podcast. Mijn gasten zijn de finalisten van het event Talent Night van TedxAmsterdamWomen, maar ik heb ook twee mompreneurs als special guests, waarvan ik vind dat ze een TEDx Talk zouden moeten geven.

Eén daarvan is Cherry-Ann Person, die eind oktober weer te zien zal zijn in de reality show ‘Real Housewifes of Amsterdam’. Met haar praat ik over haar reis naar financiële vrijheid door middel van het investeren in vastgoed, waardoor zij nu op 36-jarige leeftijd zichzelf een miljonair kan noemen. Iets wat in seizoen 1 van de show niet naar voren kwam, waardoor zij door veel kijkers werd bestempeld als ‘golddigger’, door haar huwelijk met miljonair Roland Khan.

Fall forward

Als ondernemer vind ik het belangrijk om te laten zien wat je niet ziet, zoals bijvoorbeeld mijn onzichtbare beperking. Door mijn bipolaire stoornis ben ik sinds mijn 22ste gedeeltelijk arbeidsongeschikt en door een terugval voor lange tijd volledig arbeidsongeschikt. Momenteel werk ik 32 uur per week in loondienst en heb ik mijn bedrijf daarnaast. Alleen wat velen vergeten is dat mijn bipolariteit chronisch is en dat er triggers kunnen blijven die een terugval uitlokken.

Mijn belangrijkste baan is natuurlijk moeder zijn, en daarom moet ik vaker keuzes maken als ondernemer omwille van mijn gezondheid, zoals dat ik nu weer een stap terug moet gaan doen na oktober.

Maar zoals mijn idool Denzel Washington zegt: When you fall back, fall forward.

Heb je de vorige columns van Nadya gemist? Lees ze hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.