Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Column Angela Schijf; Oefening in geduld

Angela Schijf (41) is getrouwd met acteur en muzikant Tom van Landuyt (53) en mama van Bloem (16), Mensje (14), en Zus (8). Angela deelt haar lief en leed als onze vaste columniste.

De angst die vorig jaar heerste is milder geworden; je raakt eraan gewend. Maar het duurt wel te lang nu. Zus viert voor de tweede keer haar verjaardag in een verstild en verstijfd land. Vorig jaar sliepen we een nachtje in een tent in de tuin, onder het mom van: je moet toch wat? Voor dit jaar moet ik nog een andere, even ludieke actie verzinnen. Terwijl ik haar afgelopen jaar beloofd had dat we het, als ze negen wordt, ‘extra groots vieren, met de hele familie bij elkaar’. Wie had kunnen bedenken dat we in deze crisis terecht zouden komen? Dat het zo lang zou duren?

Alle lockdownhobby’s heb ik uitgeprobeerd

Zo maakbaar is het leven dus blijkbaar niet. Al denken sommigen nog steeds van wel. Dit is een hard lesje in nederigheid. En een oefening in geduld. Alle lockdownhobby’s heb ik uitgeprobeerd: breien, online yoga, kleurplaten kleuren, Netflixen, lezen, klussen, schilderen, bakken. Alleen wandelen blijft. En wijn drinken.

Consequenties lockdown

Ik ben nog niet naar de kapper geweest. Weer naar de sportschool mogen, daar zou mijn mentale staat wel van opknappen. De zogeheten coronakilo’s vliegen eraan waar ik bij sta en ik krijg ze er niet af. Mijn buurvrouw zit er doorheen. Een collega heeft zich razendsnel omgeschoold en werkt nu in de bouw. M’n neef kent zijn eerstejaars studiegenoten niet en heeft geen idee hoe zijn faculteit er vanbinnen uitziet. De zus van een kennis, een vijftiger, is overleden aan corona.

De column is te lezen in de nieuwste Fabulous Mama 4-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.