Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Carolien Karthaus-Spoor: ”Hij is de allerbeste vader voor mijn kinderen die ik me kan wensen.”

In de nieuwste Fabulous Mama vertelt Carolien Karthaus-Spoor over de relatie met haar man Jon Karthaus.

Carolien en Jon zijn dit jaar vijftien jaar samen. Net op het moment dat Carolien op haar zeventiende hoort dat ze een rol in GTST krijgt, gaat ze met haar zusje Frédérique naar een fandag van Zoop. Vooral omdat Frédérique enorme fan is, maar ook om te kijken hoe het er nou aan toegaat bij een langlopende serie. “We werden uitgenodigd op de set door een goede vriend die in Zoop speelde. Daar ontmoette ik Jon, hij zat ook in de serie. We zijn met een aantal acteurs nog wat gaan eten, maar de vonk sloeg niet meteen over. Dat gebeurde eigenlijk pas tijdens een afterparty van de première van Het schnitzelparadijs. Na een aantal afspraakjes kregen we een relatie.

In die tijd verhuisde ik van Den Haag naar Amsterdam waar hij al woonde, maar ik ben toen heel bewust op mezelf gaan wonen. Ik schreef mij in op zowel de Academie voor7Theater en Dans in Amsterdam als de Toneelacademie Maastricht, mijn droom. Ik was negentien toen ik hoorde dat ik was aangenomen in Maastricht, maar ja, ik woonde in Amsterdam en had een vriend. Het is toch de andere kant van het land. Gelukkig gunden we elkaar alles en als ik een doel heb, ga ik ervoor. Ik stopte bij GTST en vertrok naar Maastricht.”

‘Het bijzonderste is te zien hoe Jon als vader is. Zo ongelooflijk liefhebbend, met zo veel geduld.’

De relatie van Carolien en Jon houdt stand en na vier jaar verhuist Carolien terug naar Amsterdam, weer naar een eigen woning. Samenwonen zit er voor de twee nog steeds niet in. “Toen ik terugkwam, zei Jon: ‘Ik wil niet dat we in een kleine kamer op elkaars lip gaan zitten, waardoor onze sterke relatie misschien scheuren gaat vertonen.’” Het stel woont daarom eigenlijk pas sinds vijf jaar echt samen, vanaf het moment waarop ze een huis kochten in de hoofdstad. “Sindsdien is het ook echt huisje-boompje-beestje,” lacht Carolien. “We hebben een huis gekocht, zijn getrouwd en kregen twee kinderen. Ik ben ooit gevallen voor Jon omdat hij grappig en knap is. Het was een totaalpakket en omdat we hetzelfde werk deden, snapten we elkaar. In de afgelopen vijftien jaar is er natuurlijk heel veel gebeurd. Gebeurtenissen die ervoor kunnen zorgen dat je van elkaar verwijderd raakt, of juist naar elkaar toe groeit. Gelukkig is dat laatste tot nu toe gebeurd. Het bijzonderste is te zien hoe Jon als vader is. Zo ongelooflijk liefhebbend, met zo veel geduld. Hij is de allerbeste vader voor mijn kinderen die ik me kan wensen.”

Carolien en Jon hebben altijd een kinderwens gehad. Als het ze gegund is, willen ze het liefst een groot gezin. “We hebben altijd tegen elkaar gezegd dat we over kinderen zouden beginnen als we allebei voelden dat het moment daar was. Ik geloof erin dat het geen zin heeft om aan kinderen te beginnen als je er niet allebei volledig klaar voor bent. Wij hadden op een gegeven moment beiden het gevoel dat we gesetteld waren en gelukkig duurde het niet lang voordat ik zwanger was.”

Tekst Katja Brokke | Fotografie Fiona Ruhe | Styling Tamara Botter | Visagie Monique Brinkhorst

Het volledige interview met Carolien Karthaus-Spoor lees je in de nieuwste Fabulous Mama editie 5/6-2020. Koop hem in de winkel of bestel deze hier

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.