Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Ann Dominique Wilten

ANN DOMINIQUE WILTEN ‘IK DURF HET BIJNA NIET TE ZEGGEN, MAAR ALLES GING ZÓ GOED’

Ann Dominique Wilten (30) woont met Danny Froger (33) en hun dochter Fallon (1,5) in Huizen. Daar vormen ze met hond Sjaak een gelukkig gezin. Ann Dominique heeft een zwangerschap en bevalling uit het boekje achter de rug. ‘Ik zou het zo weer doen, het was eigenlijk heel leuk.’

Ann Dominique Wilten

Het is een grijze en waterkoude dag als ik aanbel bij Ann Dominique Wilten. Binnen is het behaaglijk. Het is ochtend, maar de kaarsjes zijn al aan. Ann Dominique verontschuldigt zich voor de dozen in de gang: “Mijn ouders zijn net verhuisd naar Laren en ze hebben hier wat gestald tot het huis klaar is.” Als we aan de eettafel zitten met een kop thee komt Danny Froger binnen, handenwrijvend verscholen in een zwarte winterjas. Hij heeft net hond Sjaak uitgelaten. “Jezus, wat is het koud!” klinkt het in onvervalst Amsterdams.

Amsterdamse humor

Ann Dominique herinnert zich de prille app-gesprekken, waarin Danny zijn berichten regelmatig kracht bijzet met een plat Amsterdams ‘kolere’. “Mijn moeder fronste wel haar wenkbrauwen, maar ik vond het alleen maar leuk. Niet iedereen kan tegen die humor, dat weet hij, dus past hij zich aan. Het is niet zo dat hij zomaar alles eruit floept of dat ik van tevoren moet zeggen dat hij zich moet inhouden als we ergens naartoe gaan.” Danny’s humor is niet het enige waardoor de zanger Ann Dominique voor zich wint. “Ik vond hem een lekker ding en er was een klik; we vonden dezelfde dingen leuk en houden van gezelligheid.”

“Ik weet nog dat ik ontzettend om Danny moest lachen toen ik hem leerde kennen. Om zijn Amsterdamse humor.”

De twee ontmoeten elkaar in een Amsterdams restaurant, waar Ann Dominique regelmatig een hapje eet aan de bar. De familie Froger is daar op een goede avond voor een familiefeest en na het diner komt iedereen naar de bar. “Ik zat daar in mijn joggingpak en dacht: ik moet hier weg! Danny stond de hele tijd naar me te kijken, maar ik was in de veronderstelling dat hij een vriendin had. Uiteindelijk hebben we heel gezellig zitten kletsen en kwam ik erachter dat hij vrijgezel was. We hielden contact via Instagram en WhatsApp. Op 1 januari 2017 zag ik hem tijdens een optreden en sindsdien zijn we elke dag samen. Op 16 januari zette hij een eerste foto van ons op Instagram en was het ‘officieel’.”

Ann Dominique Wilten

Bekendmaking

Nog niet zo lang geleden beleefden Ann Dominique en Danny dus hun vierjarig jubileum. Hebben ze het gevierd? “Nee, doen we nooit,” grapt Danny vanuit de keuken. “We doen altijd wel wat hoor,” relativeert Ann Dominique, “maar niks groots. Lekker uit eten of een bloemetje en een kaartje. Dat is dan meestal van Greetz,” lacht ze. “Of we bestellen wat lekkers te eten en doen wat kaarsjes aan.”

Dan vraag ik naar het moment waarop de pers er door de Instagramfoto achter komt dat Danny een nieuwe vriendin heeft. Ann Dominique: “Binnen vijf minuten stonden onze telefoons roodgloeiend. Ze belden zelfs mijn nagelstyliste om te vragen of het officieel was. Heel apart. Danny had me er al voor gewaarschuwd, dat zodra hij die foto online zou zetten ze me zouden gaan bellen of langskomen op mijn werk. Gelukkig was het leuke aandacht en was de pers positief. Dat had zomaar anders kunnen zijn.”

Op dat moment is Ann Dominique werkzaam als verkoopster bij Douglas. Zonder enige mediaervaring wordt ze in het diepe gegooid. Showbizzprogramma’s bellen of willen haar voor de camera. “In het begin was ik heel zenuwachtig, ook op de rode loper. Dan zei Danny: ‘Ik houd je hand vast, ik praat wel.’ Inmiddels weet ik wat ik moet zeggen en kan ik me goed redden.”

Tekst Katja Brokke | Fotografie Fiona Ruhe for smanagement.co.uk | Productie & styling Tamara Botter

 

Het volledige interview met Ann Dominique Wilten is te lezen in de nieuwste Fabulous Mama 2-2021. Bestel deze hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.