Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Yes! Zo krijg je die vlekken uit kleding

Ravotten in de speeltuin, een boterham met pindakaas of een glas koude chocolademelk. Dingen waar je je kindheel blij mee maakt, maar vlekken wil je niet. Die kleertjes wil je natuurlijk zo lang mogelijk fabulous houden. Met deze hacks ben jij die dirty spots in no time de baas.
Tekst: Fela de Wit/Beeld Unsplash.com

Grasvlekken

Meng 1 deel water met 1 deel baking soda. Wrijf dit in de vlek en laat dit even intrekken. Spoel het grondig uit en dan mag het in de wasmachine. Jouw voetballertje zal weer shinen op het veld!

Melkvlekken

Deze nasty vlekken zijn niet zo opvallend, maar zijn lastig te verwijderden als ze droog zijn. Dep de vlek met azijn, daarna kun je het kledingstuk zoals gewoonlijk wassen in de wasmachine.

Borstvoedingsvlekken

Het liefst spoel je die vlekken zo snel mogelijk uit, maar soms heb je pas wat later door dat ze er zitten. Verwijder ze door te deppen met witte azijn. Of maak een papje van 1 deel baking soda en 1 deel water. Wrijf dit op de vlek en laat het even intrekken. Daarna kan je kledingstuk in de wasmachine.

Chocoladevlekken

Stop het kledingstuk in de vriezer, dan kun je de chocola er vervolgens makkelijk afschrapen met een lepeltje.

Pindakaasvlekken

Pindakaas geeft een olieachtige vlek. Bestrooi de vlek royaal met talkpoeder en let the magic begin. Na een paar uur schraap je de poeder weg en kun je het kledingstuk zoals gewoonlijk wassen in de wasmachine.

Rode pastasaus

Azijn en afwasmiddel zijn je secret weapons tegen deze nachtmerrie. Dep de vlek met 1 deel azijn en 1 deel afwasmiddel. Laat het even intrekken en spoel het uit met warm water.

 

Lees ook: 8 tips: zo maakt je kind wel huiswerk

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.