Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

huiswerk

Huiswerk hacks: dankzij deze tips krijgen je kids meer fun in leren

We begrijpen als geen ander dat huiswerk vroeger een party pooper was. Spelen had duidelijk de voorkeur. Maar als moderne moeders streven we natuurlijk naar het beste voor onze mini-me’s, want laten we eerlijk zijn, huiswerk is niet voor niets een ding. -Met deze tips help je niet alleen met schoolopdrachten, maar geef je ook een positieve boost aan de leergierigheid en het zelfvertrouwen van je kroost.

1 Style hun eigen study spot

Creëer een coole en georganiseerde studieplek voor je kids. Goede verlichting, comfy stoelen en alle schoolspullen binnen handbereik maken huiswerk maken veel leuker.

2 Rock een vaste studieroutine

Consistentie is key. Maak een vaste studieroutine, bijvoorbeeld meteen na school. Zo leren je kids de waarde van regelmatig huiswerk maken en wordt hun dag gestructureerd.

3 Stimuleer zelfstandigheid

Moedig je kinderen aan om zelfstandig te werken. Verantwoordelijkheid nemen voor hun schoolopdrachten bouwt niet alleen organisatorische skills op, maar boost ook zelfvertrouwen.

4 Swipe door het schoolwerk

Toon interesse in het schoolwerk van je kids. Bespreek projecten, lees teksten samen en ontwikkel zo niet alleen de ouder-kindband, maar ook een liefde voor leren.

5 Plan it like a boss

Help je kinderen met planning en time management. Samen een agenda maken, leert ze prioriteiten stellen en deadlines respecteren.

6 Ouders als sidekick

Wees altijd de coole sidekick die klaarstaat voor hulp. Moedig je kind aan om vragen te stellen, bied begeleiding zonder het volledig over te nemen, en samenwerken aan huiswerk wordt een epic avontuur.

7 High five voor inzet

Waardeer de inzet van je kids, ongeacht het eindresultaat. Zo creëer je bij je kind een positieve houding en zo moedig je hem of haar aan om uitdagingen met vertrouwen aan te gaan.

8 Swipe naar educatieve fun

Gebruik educatieve apps, websites en andere tools om het leren te rocken. Interactieve manieren om concepten te begrjipen en skills te oefenen, zijn slechts een swipe away!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.