Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
oppas

Oppas gezocht?

Als moeder ben je continu aan het managen. Niks mis mee, maar een helpende hand zou geen slecht idee zijn. Bijvoorbeeld zodat je tijd hebt om wat leuks te doen met je partner. Een oppas dande perfecte oplossing. Een goede oppas is goud waard, maar wat ben je er eigenlijk aan kwijt?
Tekst: Fela de Wit. Beeld: Pexels.com

Hoeveel een oppas kost, hangt af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van de oppas, het tijdstip waarop hij of zij voor je werkt en of je de oppas rechtstreeks ‘boekt’ of via een oppasbureau.

Minimumloon

Grote kans dat je oppas nog minderjarig is én misschien ook een bijbaantje bij de lokale supermarkt heeft. Je kunt de salarissen van de supermarkt checken en ‘jouw’ vergoeding hierop afstemmen. Houd er wel rekening mee dat het uurloon in de supermarkt inclusief vakantiegeld is.

Dit zijn de minimumlonen in 2024

Tieners van 13 en 14 jaar mogen al wel kleine klusjes doen zoals oppassen, maar voor hen is er nog geen wettelijk minimum uurloon.

15 jaar: € 3,98
16 jaar: € 4,58
17 jaar: € 5,24
18 jaar: € 6,64
19 jaar: € 7,96
20 jaar: € 10,62
21 jaar en ouder: € 13,27

Bron: Rijksoverheid.nl

Oppasservice

Als je een oppas zoekt in de buurt, dan heb je aan je je buurmeisje (of een in de buurt wonend nichtje) vast een heel goede. Zeker omdat je haar meestal al kent. Heb je geen buurmeisje dat oppast en heb je ook geen nichtje in de buurt wonen, dan kun je je wenden tot een oppasbureau. Je betaalt dan vaak tussen de 8 en 12 euro per uur. Het voordeel hiervan is dat deze oppassers vaak al gescreend zijn door het bureau zelf en in de meeste gevallen al een keer ergens hebben opgepast. Ook geven bureaus vaak ‘niet goed, geld terug’-garantie.

Lees ook: Fun in de voorjaarsvakantie

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.