Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Hoe

‘Hoe praat ik met mijn zoontje over de dood?’

Een paar jaar geleden is mijn vader overleden, mijn zoontje was toen 1 jaar en heeft er nauwelijks iets van meegekregen. Nu is hij 5 en ik merk dat het onderwerp ‘dood’ ineens zijn interesse gewekt heeft.

Ik wil zijn vragen graag beantwoorden, maar vraag me af in hoeverre ik eerlijk moet zijn. Wat vertel ik hem wel, en wat niet? En wat als we van dichtbij te maken krijgen met een sterfgeval? Betrek ik hem er dan bij of houd ik hem juist op afstand?

‘Hoe praat ik met mijn zoontje over de dood?’

De dood is een moeilijk te vatten concept voor kinderen, maar hoort natuurlijk bij het leven. Ik zou je dus afraden dit onderwerp bij hem weg te houden, vooral omdat het lijkt of we niet willen dat onze kinderen in aanraking met verdriet komen.

Maar waarom eigenlijk niet? Ook verdriet hoort bij het leven en daar moeten we onze kinderen dus mee leren omgaan. En dat is iets anders dan ze ervan weghouden. Dus wees gewoon eerlijk en vertel dat wat leeft doodgaat.

En dat als dat gebeurt mensen verdriet hebben en dat dat een manier is waarop mensen merken hoeveel ze van de overledene hebben gehouden.

Beeld unsplash.com

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.