Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

opticien

Goede oogverzorging voor je mini-me

Stel je eens voor dat je een klein kind bent en dat je niet zulke goede ogen hebt. Je kunt niet goed meekomen met de gymles, slecht lezen en lastig concentreren. Opgroeien met een oogprobleem is een flinke uitdaging. De ogen van je kind zijn kostbaar. Het is belangrijk om ze goed te verzorgen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Eerste oogonderzoek

De eerste oogonderzoeken krijgt je kind bij de geboorte en bij 3 jaar. Deze onderzoeken zijn belangrijk voor het vroegtijdig opsporen van oogproblemen. Bij drie jaar wordt er gekeken of hij goed ziet, doormiddel van test met een bal en letters op een kaartje. Als er iets mis blijkt te zijn, dan kan de oogarts een behandeling voorschrijven.

Check, check, dubbelcheck

Na het eerste oogonderzoek is het belangrijk om je kind regelmatig te laten controleren door een oogarts. De oogarts zal dan kijken of het gezichtsvermogen van je kind zich goed ontwikkeld. De meeste kinderen krijgen tot hun achttiende jaar om het jaar een oogonderzoek.

Bescherming is key

Veel blootstelling aan UV-straling kan schadelijk zijn voor de ogen. Kinderen zijn hier extra vatbaar voor omdat hun ogen nog volop in ontwikkeling zijn. Kies voor een zonnebril met een goede UV-bescherming, vooral tijdens de zonnige dagen. En weet je hoe cool jouw mini-me kan zijn met een stoere bril?!

Computerbril

Nee, laat je niet misleiden door de naam; het is geen gadget. Als je kind op school veel met een laptop of tablet werkt, dan is deze info zekerrelevant. Een computerbril heeft namelijk een blauwlichtfilter dat voorkomt vermoeide ogen.

3 tips voor een gezonde ooglevensstijl voor je kind

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor de ogen van je kind. Zorg ervoor dat je kind voldoende slaapt, gezond eet en regelmatig beweegt. Lekker buitenspelen doet al wonderen!

1. Slaap

Je kind heeft al gauw tussen de 9 en 12 uur slaap nodig. Tijdens het slapen kunnen de ogen rusten en herstellen en dit houdt hun ogen gezond.

2. Gezond eten

Voeding met vitamine A, C en E, zink en omega-3 vetzuren dragen bij aan het behoud van scherp zicht. Wanneer je mini-me veel groente en fruit eet, en volkorenproducten ben je al aardig opweg.

3. Beweging

Ga lekker naar buiten! Daarmee houd je ze niet alleen van een scherm af, het is ook goed voor de doorbloeding en de conditie. Dus lekker hutten bouwen, voetballen of spelen in de speeltuin!

Contactlezen

Als je kind contactlenzen nodig heeft, is het belangrijk om ze op de juiste manier te verzorgen. Was ze regelmatig met de daarvoor bestemde lenzenvloeistof. En berg ze op in lenzendoosjes om te voorkomen dat er vuil op je lenzen komt wanneer je deze niet gebruikt. Je kunt contactlenzen online kopen of bij een opticien.

Lees ook: Yes! Zo krijg je die vlekken eruit!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.