Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Zomers genieten: maak je tuin kidsproof

Als je de gelukkige eigenaar bent van een tuin, dan weet je hoe leuk het is als die kleine er lekker in rond dartelt. Wel zo fijn als je tuin helemaal kidsproof is. 
Tekst: Fela de Wit | Beeld: Unsplash

Jij ziet een misschien een strakke tuin, voor je kind is het the place to be om heerlijk te ravotten. Check eerst even dit lijstje voordat je naar het tuincentrum gaat.

Bloemen en planten

Planten zijn een echte must-have in elke tuin. Die groene vibe maakt alles lekker levendig. Voorkom dat je dreumes iets giftigs in zijn mond stopt. Check van te voren welke planten er giftig zijn en welke niet. Via je apotheek of gifwijzer kun je info krijgen over wat je het beste kunt doen wanneer er per ongeluk toch iets in zijn mond verdwijnt.

Bare feet on the grass

Lekker hoor, blote voetenweer. Maar pas op, de tegels kunnen heet zijn en er kunnen scherpe dingen liggen. Met slippers kun je dit tackelen. Of gewoon net even wat vaker de bezem erdoorheen.

Bouw erop losss

Met een zandbak in de tuin hoor je ze even niet. Zo zullen ze urenlang hun creativiteit en motoriek ontwikkelen, terwijl jij ook even wat tijd voor jezelf hebt. Zorg wel voor een deksel op je zandbak, zodat de poes deze royale kattenbak skipt.

Chillen met die billen

Een beetje qualitytime is wel fijn. Met fijne tuinmeubelen heb je luxe in een handomdraai. Lekker comfy chillen met de kids op een goede loungeset levert je gegarandeerd mooie herinneringen.

Klimrek of schommel

Een speeltoestel is misschien wel de grootste nachtmerrie van elke moeder. Wat als je kind te pletter valt en je naar het ziekenhuis moet? Aan de andere kant levert het voldoende beweging op voor je kind en versterkt het zijn of haar motoriek. Met een zachte ondergrond valt je kleine troublemaker niet te hard en zal je hoogstens een pleister hoeven plakken.

Lees ook: Peuter & kleuter: dit wil je hebben

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.