Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Waarom een TV beugel een goede aankoop is voor het gezinsleven

Hangt jouw televisiescherm nog niet aan de muur? Dan mag daar snel verandering in komen! De wandmontage ziet er niet alleen stijlvol uit, maar biedt ook andere belangrijke voordelen voor het gezinsleven. In dit artikel gaan we dieper in op alle redenen om een muurbeugel voor je TV aan te schaffen.

Ruimtebesparing in de zithoek

Vandaag de dag hebben veel mensen een grote TV. Wanneer je deze niet aan de muur hangt, kan het behoorlijk veel ruimte in beslag nemen. Je hebt een groot TV-meubel of dressoir nodig om het bovenop te zetten. Wanneer je gebruik maakt van een TV beugel, kun je voor een kleiner dressoir kiezen of het meubelstuk helemaal weglaten. Zo bespaar je dus een hoop ruimte in de zithoek. De woonkamer oogt minder vol en er ontstaat meer bewegingsruimte.

Verklein de kans op ongelukjes

Kleine kinderen huppelen, rennen en dansen heel wat rond in huis. Dat is erg gezellig, maar kan soms ook gevaarlijke situaties veroorzaken. Een televisie op een standaard kan bijvoorbeeld al snel omvallen. Wanneer je de TV met een beugel aan de wand hangt, verklein je het risico op dit soort vervelende ongelukken. Een TV beugel is dus ook een slimme aankoop voor de veiligheid in huis!

Optimaal comfort en kijkplezier

Er zijn diverse soorten muurbeugels verkrijgbaar zodat je de ideale kijkpositie kunt bepalen. Met een platte TV beugel hang je het scherm zo dicht mogelijk aan de muur. Dit type beugel neemt het minste ruimte in beslag en is perfect als je recht voor de tv zit. Wil je de TV wat hoger aan de muur hangen? Dan komt een kantelbare beugel goed van pas. Hiermee kun je het scherm naar voren kantelen om nekpijn te voorkomen (ook heel handig voor je televisie in de slaapkamer). Als je een hele grote zithoek hebt of een relaxstoel die niet recht voor de TV staat, kies je voor een draaibare en kantelbare muurbeugel. Deze kun je draaien totdat je de ideale kijkpositie hebt gevonden.

Aanpassen op de situatie

Het voordeel van draaibare en kantelbare TV beugels is dat je de positie van het scherm kunt aanpassen op de situatie. Als de kinderen op een speelkleed op de grond willen zitten, kantel je het scherm naar voren voor beter zicht. Sta je zelf te koken en wil je meekijken met de sportwedstrijd? Dan draai je het scherm zo dat je zowel vanuit de zithoek als vanuit de keuken kunt meegenieten. Super handig toch?

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.