Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Babette taxi

Taxibedrijf Mama & Papa; Babette & Patrick

School, zwemles, voetbal en jeugdtheater… En dan hebben we het nog niet eens gehad over speelafspraakjes en verjaardagen. De agenda’s van onze bloedjes zijn overvol, dus draait taxibedrijf Mama & Papa overuren. Hoe regelen andere moeders dat?

Deze keer Babette Bastiaan (41, interieuradviseur). Zij is getrouwd met Patrick (zelfstandig ondernemer) en moeder van Bowie (8), Diede (6), Pomme (4) en Teddi (3).

Babette: “Met vier kleine kinderen valt er in ons gezin aardig wat te brengen en halen. Naar school, gitaarles, streetdance, zwemles, hockey, consultatiebureau… We hebben een grote auto waar we allemaal in passen, maar ik doe zoveel mogelijk met de fiets.

De bakfiets is een uitkomst! Ik kan hem overal parkeren en hij rijdt tot voor de deur. Hij is ook goed groot. Er komen regelmatig vriendjes spelen en dan hangt de bak vol met kinderen, fietsen, tassen en steps.

Ik hou van een strakke organisatie. ‘s Ochtends staan we om 7 uur op, ontbijten van half 8 tot 8, en vertrekken dan naar school. Ik breng ze meestal. Drie kinderen in de bak en Bowie ernaast op de fiets. Als ik een afspraak heb, brengt Patrick de kinderen wegen soms gaan we ook samen.

Ellen, onze nanny, komt drie dagen in de week, zodat ik kan werken. Dan helpt ze mee met halen en brengen

Op zondag schrijf ik de week uit op het glazen bord in de keuken: alle clubjes, lessen en afspraken. Als ik ergens niet uitkom qua planning, springt Patrick bij.

En we hebben Ellen, onze nanny. Zij komt drie dagen in de week, zodat ik kan werken. Als Ellen er is, helpt ze mee met halen en brengen. Of zij blijft thuis met de kinderen als ik met eentje naar zwemles ga. Voor hockey hebben we een pool met andere moeders. Alle meiden verzamelen dan op een centraal punt en één moeder fietst mee naar de club.

Of ik niet gek word van al het geregel? Dat valt mee. Ik vind het heel leuk, vier kinderen en de drukte die dat brengt. Ik taxi ze met liefde overal naartoe! Het is soms even een gedoe als ik druk ben met werk en afspraken. Maar in grote lijnen lukt het altijd.”

Fabulous mama altijd als eerste op de deurmat? Bekijk de diverse voordelige abonnementen en mis niets meer!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.