Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Oma met kleinkind op straat

Oma als oppas: ‘Het is ook zo mooi dat ik mijn zoon en schoondochter ermee help’

Steeds meer tweeverdieners schakelen hun ouders in om op de kleinkinderen te passen als zij naar hun werk zijn. Het is een regeling die veel plezier oplevert. Drie oma’s vertellen: “Ik verheug me de hele week op de dinsdag.”

Fem Smit (70) past elke dinsdag op haar kleindochter Kiki (2,5).
‘’s Morgens gaan we naar het peuteruurtje in het zwembad. Daar doen we al zingend allerlei oefeningen met een aardige badjuffrouw.

’s Middags ga ik met Kiki naar het bos, bezoeken we de hertenkamp of het pannenkoekenhuis Een goede vriendin van mij heeft haar kleinkinderen ook op dinsdag, dus we ondernemen ook vaak dingen samen. Ik vind het allemaal leuk!

Het is net als vroeger, maar dan met minder zorgen

Kiki is de dochter van mijn enige zoon. Dat ik nu een kleinkind heb, vind ik geweldig! En dat ik een beetje mee mag zorgen, ook. Het is ook zo mooi dat ik mijn zoon en schoondochter ermee help. Het is echt win-win. Ik ga op dinsdag al vroeg naar ze toe, zodat Kiki rustig in haar eigen huis kan blijven. Aan het eind van de dag kook ik voor het hele gezin en blijf ik gezellig eten.

Het leuke van oppassen op een kleinkind is het vertrouwde gevoel: het is net als vroeger, maar dan met minder zorgen, het voelt lichter. Ik verheug me de hele week op de dinsdag, op vakantie mis ik deze gezellige dag echt. Ik vind dit het leukste wat er is, dus ook als er eens een noodgeval is, kan Kiki altijd op me rekenen.”

Dit artikel is onderdeel van het drieluik in fabulous mama | nummer 4 | 2019. Nooit meer iets missen? Trakteer jezelf op een abonnement!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.