Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
mama mag ik een huisdier fabulous mama

Mama, mag ik een huisdier?

Ze bestaan: kinderen die huisdieren verafschuwen. Maar zo’n poepende haarbal levert ook waardevolle levenslessen voor je kind. En zeg nou zelf, als je in de ogen kijkt van Minoes of Bello, dan zwijmel je zelf toch ook even helemaal weg?
Tekst: Fela de Wit | Beeld Unsplash.com

Ze kwijlen, verharen en het kost een paar duiten, maar ze zijn wel goed voor de opvoeding. Lijkt het je leuk om een huisdier te nemen? Twijfel je over een hond, kat, cavia of een goudvis? Lees dan vooral even verder.

Niet geschikt voor de allerkleinsten: het knaagdier

Alles wat met zaagsel in een hokje woont, is schattig, maar minder geschikt voor kinderen onder de zes jaar. Knaagdieren zijn prooidieren en houden er daarom niet van om lang vastgehouden te worden. Het beestje zal waarschijnlijk bijten als-ie schrikt of iets niet leuk vindt. Bovendien kan een knaagdier snel iets breken.

Een knaagdier dat wél goed samengaat met een klein kind is de tamme rat. Tamme ratten vinden het leuk om te spelen, zijn iets groter en kunnen beter tegen een stootje.

Hond of kat

Kom je dan al snel uit bij een hond of kat? Superleuk, maar handig is wel om even goed na te denken over praktische zaken. Een hond moet al gauw drie á vier keer per dag uitgelaten worden. Iets wat je makkelijk kunt overlaten aan je kind van tien. Maar in de praktijk toch vaak op jou, de ouder, neerkomt. De vraag is of je daar zin in hebt.

Als je spontaan een neverending niesbui krijgt wanneer je buurvrouws kat voorbij wandelt, dan ben je allergisch. Er bestaan rassen waarbij het aantal allergenen zo laag is, dat je kans hebt dat je er niet of nauwelijks op reageert. Zoals de Syberische kat of een bengaal.

Flappie, take care!

Leer je kind de verantwoordelijkheden van de zorg voor je huisdier. Laat hem of haar regelmatig het konijnenhok verschonen, brokjes geven of je dier kammen.

Dure hobby

Iedereen die ooit met een hond of kat naar de dierenarts is geweest, weet dat de kosten aardig in de papieren kunnen lopen. Handig is om een huisdierenverzekering af te sluiten bij Univé. Met een polis neemt de verzekeraar 80 procent van de dierenartskosten van je over. Ka-ching!

Met een kattenverzekering laat je je maatje met een gerust hart de straat op rennen. Een polis afsluiten is in no time gepiept.

Try before you buy

Er is maar één manier om zeker te weten of een dier past in jullie gezin: probeer het eens uit. Een oppashond voor een week, is niet alleen leuk voor je kids, maar het baasje zal je ook dankbaar zijn.

Lees ook: snel en eenvoudig voeding bereiden doe je zo! 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.