Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

difrax

Snel en veilig voeding bereiden doe je zo!

Wanneer je kindje net is geboren staan de eerste maanden volop in het teken van voeden. Twee feiten die je alvast kunt onthouden: gemiddeld duurt een voeding 20 minuten en de perfecte temperatuur om je kindje te voeden is lichaamstemperatuur. Er zijn verschillende manieren hoe je de voeding kunt opwarmen, maar niet elke manier is even eenvoudig. Een flessenwarmer kan je hierbij goed ondersteunen. In dit artikel lees je meer over hoe je voeding snel en veilig kunt bereiden. 

Voeding opwarmen

Sommige ouders verwarmen of ontdooien voeding via de magnetron. Dit is een snelle methode. Maar heeft helaas ook nadelen. Opwarmen via deze methode kan hotspots veroorzaken. Dit zijn hete plekken in de voeding die te snel zijn opgewarmd. Wanneer je kiest voor deze methode, roer voordat je gaat voeden goed door de voeding voor een gelijkmatige temperatuur. Er zijn ook ouders die de voorkeur hebben om de babyfles of het moedermelk bewaarzakje in een pannetje water op te warmen, dit neemt echter veel tijd in beslag. Beide opties zijn niet ideaal, want voeden doe je overdag, maar ook in de nacht. Dan is het fijn als je een hulpmiddel in huis hebt die een babyfles in enkele minuten op de juiste temperatuur brengt.

flessenwarmer1

Flessenwarmer: voor ouders hét hulpmiddel

Voor het bereiden en opwarmen van voeding is een flessenwarmer onmisbaar op je baby uitzetlijst. Met name ’s nachts lijken de minuten wel uren. Dan is het fijn als je je baby snel kunt voeden. De Difrax Flessenwarmer brengt de voeding altijd naar de juiste temperatuur: of de ouder nu borstvoeding wilt ontdooien, flesvoeding wilt opwarmen of maaltijden in potjes op temperatuur wilt houden. Dankzij het waterreservoir wordt de voeding gelijkmatig op temperatuur gebracht.

De tekst gaat verder onder het filmpje.

De keuze uit 3 bereidingsstanden

Is je baby net geboren of al een aantal maanden oud? Elke leeftijdsfase heeft een andere bereiding van voeding. In het begin verwarm je dunne voeding via babyflessen en/of moedermelk bewaarzakjes, en als je kindje iets ouder biedt je dikke voeding aan via bijvoorbeeld voedingspotjes. De flessenwarmer beschikt over drie werkingsstanden om de verschillende hoeveelheden en soorten voeding op de juiste temperatuur te brengen. Deze standen zijn eenvoudig via het LED-display te bedienen.

  • Hot mode: In de hot mode is de babyfles binnen 3-5 minuten op voedingstemperatuur. Deze stand kan ook gebruikt worden voor het stoomreinigen van babyflessen en onderdelen om de hygiëne te waarborgen.
  • Bottle mode: houdt de gekozen temperatuur van water tot 10 uur vast. Zo kan je snel voeding op basis van poeder bereiden. In deze modus kan je de voeding ook ontdooien. Handig als je gebruik maakt van ingevroren moedermelk bewaarzakjes.
  • Dinner mode: de voeding in de babyfles of voedingspotje blijft tot 3 uur op de gekozen temperatuur.

 

Hygiënisch

De stoomreinigingsfunctie maakt de Difrax Flessenwarmer multifunctioneel. Voor en na de voeding zijn de babyflessen en andere accessoires grondig te reinigen. Het is belangrijk om de flessen goed schoon te houden, zo voorkom je dat bacteriën in de fles gaan ophopen.

De flessenwarmer van Difrax is universeel en geschikt voor alle Difrax flessen en de meeste overige soorten flessen en potjes.

Tip! Bewaar de moedermelk bewaarzakjes in de vriezer. Zo heb je altijd een afgemeten hoeveelheid moedermelk voor je kindje achter de hand en kan papa ook eens inspringen!

difrax

Welke babyfles is het beste om te gebruiken?

Misschien ga jij borstvoeding geven of flesvoeding, of een combinatie van deze twee. De keuze van de juiste babyfles is belangrijk. Let erop dat een fles ‘anti-colic’ is. In de winkel en online vind je vele merken die dit op hun website of verpakking claimen. Anti-colic betekent letterlijk: ‘tegen darmkrampjes’. Een fles is anti-colic wanneer de lucht in de fles én de lucht die wordt aangezogen tijdens het drinken buiten de voeding blijft. Mengt de lucht wel met de voeding dan krijg jouw kindje onnodig veel lucht binnen wat boeren, spugen en krampen veroorzaakt. Daarnaast is het van belang dat de lucht tijdens het voeden zover mogelijk van je kindje vandaan blijft. Wanneer een fles dit kan, spreek je van een 100% anti-colic systeem.

Je vindt babyflessen met verschillende systemen en designs die ervoor zorgen dat de lucht buiten de voeding blijft. Zoals het gebruik van een ventiel in de bodem van de fles, een rietje of via de flessenspeen. De Difrax anti-colic S-fles heeft een uniek ventiel in de bodem van de fles. Dankzij het ventiel en de speciale S-vorm blijft de lucht achterin de fles en buiten de voeding. Dit voorkomt darmkrampjes, boeren en spugen bij je baby. Wanneer lucht geen kans heeft om te mengen met de voeding, blijven vitamines en voedingswaardes optimaal behouden.

Creëer een ontspannen voedingsmoment

Met de S-fles kun jij op een ontspannen manier en in een ergonomische houding je baby voeden. De fles ligt comfortabel in de hand en de flessenspeen blijft door de speciale S-vorm altijd gevuld met voeding, zelf bij kleine hoeveelheden. Hierdoor stroomt de voeding op een constante manier door de flessenspeen. De S-fles is beschikbaar in Natural en Wide, in verschillende formaten en leuke designs.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.