Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

de ergernissen van een moeder

Aaargh! De 10 grootste ergernissen van ouders

Iedereen ergert zich weleens. Je kookt van binnen, maar vaak hou je toch wijs je mond. Zodra het over je kind gaat, kan dit nog een stapje erger worden. Je ergert je aan onbekenden, familieleden maar ook aan je kind zelf. Het is niet erg, het gebeurt iedere moeder. Dit zijn de 10 grootste ergernissen van ouders.

Het gevecht dat naar bed gaan heet

Hoe moe je kind ook is, het wil graag opblijven samen met jou. Gezellig, maar je hebt de avonden hard genoeg nodig om bij te komen. Het blijft, ongeacht de leeftijd van je kind, altijd een gevecht met naar bed brengen. Nog een verhaaltje, een beetje water, niet kunnen slapen, ze halen alle smoesjes uit de kast. En dat iedere avond weer.

Mensen die aan je kind zitten

Onbekenden hebben soms de neiging om even aan je kind te zitten. Ze willen laten zien dat ze je kind schattig en lief vinden. Maar voor jou als ouder irriteert het enorm. Al die vieze handen aan je kind is gewoon niet nodig.

Het consultatiebureau

Hoewel het consultatiebureau bedoeld is om jou en je kind te helpen, hebben ze vaak wat aanmerkingen op jouw manier van opvoeden. Zeker als jonge ouder kun je dit ervaren. Je vertelt met enthousiasme hoe goed je baby al slaapt, en direct krijg je een advies hoe het nog beter kan. De moed zakt erdoor in je schoenen en je hoofd kan wel ontploffen van irritatie.

Kruimels

Fanatiek heb je het hele huis schoongemaakt. Vervolgens besluit je kind een koekje te willen. En dat gaat uiteraard niet zonder kruimels. Gefrustreerd loop je er nog achteraan met een stoffer en blik, maar eigenlijk weet je dat dit onbegonnen werk is.

‘Waarom’-vragen

Ieder kind komt op een leeftijd dat hij zich van alles gaat afvragen. Het lijkt wel alsof je kind alleen maar met ‘waarom’ kan antwoorden als je iets vraagt. De eerste paar keer vind je het prima en leg je je kind uit hoe het allemaal zit. Na een tijdje kan je het wat minder leuk vinden. Vragen als ‘mam, waarom is dat een koe? Of ‘waarom heb ik krullen?’ zijn onmogelijk te beantwoorden. Bedenk maar dat deze fase gelukkig ook weer over gaat.

In het vliegtuig

Voordat je zelf kinderen had ergerde je je waarschijnlijk ook aan die krijsende kinderen op de rij voor je in het vliegtuig. Maar sinds je zelf de ouder bent van dit krijsende kind, kijk je er ineens heel anders tegen aan. Al die boze gezichten naar jou, terwijl jij er echt alles aan doet om je kind stil te krijgen. Zij ergeren zich aan je kind, en jij kan dat niet uitstaan.

Bemoeienis van onbekenden

Jij gaat over de opvoeding van je kind. Toch zijn er altijd onbekenden, bijvoorbeeld in de supermarkt, die zich ermee willen bemoeien. “Zou je die chocoladereep wel kopen? Hij is al dik genoeg”, zijn opmerkingen die je misschien gehoord hebt. Het liefst vertel je deze persoon even goed hoe het zit, maar toch lach je lief en loop je door. Heel frustrerend.

Overal speelgoed

Spelen is waar kinderen het allerbeste in zijn. En het liefst met al het speelgoed tegelijk. Daarentegen is opruimen vaak een strijd. Onder de bank, op de wc, en in je bed, je vindt het overal. Regelmatig is er speelgoed kwijt en mag jij komen opdraven om te helpen zoeken. Geïrriteerd natuurlijk.

Slim spelletje spelen

Kinderen weten vaak heel goed hoe zij van een nee een ja moeten maken. Een kunstje dat zij gebruiken om ouders tegen elkaar uitspellen. Ze zeggen tegen je partner dat het van jou mocht en het klusje is geklaard. Lastig voor jou om nog nee te zeggen, maar geïrriteerd ben je wel.

Grootouders

Jij wil je kind opvoeden op een manier die jij het beste vindt. Als opa en oma een andere weg inslaan, irriteert dit misschien. Toch wil je graag op één lijn zitten met je ouders. Toch mag je kind vaak alles van opa en oma, en dat terwijl jij je thuis aan de regels houdt. Probeer dat maar eens op een vriendelijke manier aan je ouders uit te leggen.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.