Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

De leukste kinderfeestjes organiseren

Bij het organiseren van een kinderfeestje komen een hoop dingen kijken. Je wilt er natuurlijk allereerst voor zorgen dat de jarige een fantastische dag heeft. De wensen van de jarige staan altijd voorop. Zorg er dus voor dat het feestje dat je organiseert gebaseerd is op de wensen van de jarige. Ook is het belangrijk om er rekening mee te houden wie er allemaal op het kinderfeestje komen. Kijk goed naar welke vriendjes en vriendinnetjes allemaal uitgenodigd worden en zorg ervoor dat deze dag voor iedereen een dag wordt waar ze maanden later het nog steeds over hebben.

Een sportief kinderfeestje

Voor kinderen is een sportief kinderfeestje organiseren eigenlijk altijd een goed idee. Zo kunnen de kinderen gedurende de dag hun energie kwijt door lekker te rennen, te klimmen en te klauteren. Het organiseren van een sportief kinderfeestje kan een hoop werk kosten. Zo moet je verschillende sporten bedenken die leuk zijn voor de kinderen, deze sporten begeleiden en daarnaast zorgen dat alles veilig verloopt. Hierdoor kan het verstandig zijn om een sportief kinderfeestje uit te besteden.

Themafeestjes

Voor veel kinderen is een themafeestje iets wat ze niet snel vergeten. Ga samen met jouw zoon of dochter uitzoeken wat een geschikt thema is. Iets wat ze zelf erg leuk vinden. Denk bijvoorbeeld aan een piratenfeestje. Knutsel samen een piratenhoed in elkaar en zorg voor ooglapjes en een haak. Versiering is erg goed te krijgen en zorg voor leuke spelletjes die passen binnen het thema. Een ander populair thema is een indianen thema. Je kunt wederom de locatie erg leuk aankleden en bijvoorbeeld tipi-tenten opzetten. Haal ook snacks die in het thema passen en bedenk spelletjes en outfits die de kids geweldig vinden. Samen zorg je zo voor een feestje met een thema waar alle kinderen het maanden later nog over hebben.

Knutselen, fotograferen of schilderen

In plaats van van tevoren alles in elkaar knutselen, kun je natuurlijk ook een creatief kinderfeestje organiseren. Er is een wereld aan mogelijkheden voor een creatief feestje. Denk aan met z’n allen knutselen, pottenbakken, graffiti spuiten (op een plek waar dat natuurlijk gewoon mag!) of mooie dingen schilderen. Het fijne aan een creatief feestje is dat het helemaal niet zo heel veel werk kost om het kinderfeestje voor te bereiden. Een creatief kinderfeestje kan niet alleen leuk zijn voor kinderen, maar het kan hen ook helpen hun creatieve vaardigheden te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Zorg ervoor dat het feestje past bij de leeftijd van de jarige en zijn of haar vrienden, en vergeet niet om plezier te hebben!

Koken of bakken met de kinderen

Een andere manier om kinderen hun creativiteit te laten gebruiken, is door te gaan koken of bakken. Helemaal met bakken kunnen de kinderen gebakjes, koekjes of cupcakes versieren op de manier die zij willen. Het grote voordeel van bakken met een kinderfeestje is dat je verder geen snacks hoeft te halen. De kinderen zorgen immers zelf voor hun lekkers. Ook is het leuk om genoeg te maken zodat iedereen nog wat mee naar huis kan nemen. Een bakfeestje kan niet alleen leuk zijn voor kinderen, maar het kan hen ook dingen leren over samenwerken, creativiteit en nauwkeurig volgen.

Doe een leuke speurtocht

Voor jongere kinderen is het ook erg leuk om een speurtocht uit te zetten. Ondanks dat het wel veel voorbereidingstijd kost, is het zeker een ervaring die ze niet snel vergeten. Zorg ervoor dat er genoeg lekkers is voor onderweg, en dat het niet urenlang duurt. Het leuke aan een speurtocht is dat alle kinderen een duidelijk doel hebben en zich niet hoeven te vervelen. Samen willen ze natuurlijk de speurtocht met succes voltooien.

Voor iets oudere kinderen kan het ook erg leuk zijn om een spooktocht te houden. Met hulp van anderen zorg je voor een spannende tocht in het donker, waar je op verschillende plekken de kinderen laat schrikken. Denk bijvoorbeeld aan enge maskers, schmink, of enge pakken. Ook kan het spannend zijn om eerst een eng verhaal te vertellen waardoor de kinderen al een beetje bang zijn. Als je hierna door een donker bos loopt, zijn de kinderen absoluut al redelijk bang. Met een paar mensen die de kinderen ook nog eens laten schrikken, is het zeker een geslaagde spooktocht. Zorg er wel voor dat je rekening houdt met de leeftijd van de kinderen. Je wilt ze natuurlijk niet al te bang maken, het moet immers wel leuk blijven.

Het kinderfeestje moet voor iedereen leuk zijn

Bij het plannen van een kinderfeestje moet je rekening houden met de wensen van de jarige en de behoeften van de kinderen die op het feestje komen. Hoewel een sportief feest een goede optie kan zijn, kan het veel werk vergen. Piraten- of indianen themafeesten zijn populair en kunnen geweldige herinneringen achterlaten. De verbeelding en zelfvertrouwen van kinderen worden gestimuleerd door creatieve activiteiten zoals knutselen, bakken of schilderen. Een speurtocht kan leuk zijn voor jongere kinderen, maar een spooktocht is meer geschikt voor oudere kinderen, mits ze worden aangepast aan hun leeftijd. Het belangrijkste is dat het feest voor iedereen leuk en onvergetelijk is.

Lees ook: Pimp de babykamer

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.