Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

pimp je babykamer

Pimp de babykamer

Is er een kleintje op komst en heb je een standaard babykamer, maar ben je niet helemaal tevreden met de inrichting? Pimp dan de kamer en maak het tot een gezellige plek! Want niet alleen de baby brengt veel tijd door in de babykamer, ook jij bent er vaak.

We geven je graag vijf slimme en voordelige tips voor het gezelliger maken van een standaard babykamer.

Kies voor een ander behang

Heeft de kinderkamer neutraal behang aan de muur? Kies dan voor een gezellig behangetje, bijvoorbeeld met dierfiguren of een natuur-motief. Ben je zelf een beetje handig? Je kunt het behang er ook afhalen (of overschilderen) en de muren beschilderen in verschillende kleuren of met scènes uit bijvoorbeeld sprookjes of populaire kinderverhalen. Op die manier wordt de babykamer niet alleen gezelliger, het wordt ook veel persoonlijker.

Kies voor accessoires

Zeker in een neutraal gekleurde babykamer zijn accessoires een echte uitkomst. Hiermee breng je kleur aan op de plaatsen waar jij het wilt. Voordeel van accessoires, zoals knuffels, kussentjes en schilderijtjes aan de muur, is dat ze eenvoudig verplaatsbaar zijn. Ben je er zat van, is het te druk in de kamer of wil je een beetje afwisseling, dan haal je ze eenvoudig weg en vervangt ze eventueel door iets anders.

Kleedjes en plaids

Kleedjes op de vloer en een plaid over het bed of een stoel geven een knusse sfeer in een ruimte. Zeker in de donkere winterdagen is dat geen overbodige luxe. Houd het wel veilig. Een plaid in de wieg als het kindje er in slaapt is bijvoorbeeld geen goed idee. Ook kies je beter voor kleedjes met een anti-slip onderkant. Als je in de nacht naar je kindje moet, wil je natuurlijk niet over een kleedje uitglijden.

Kaartjes en tekeningen

Een budget-vriendelijke manier om een babykamer te pimpen is het ophangen van kaartjes, bijvoorbeeld aan een slinger door de kamer of langs een muur. Geboortekaartjes, wens- of verjaardagskaartjes, het zijn vaak kleurige en vrolijke afbeeldingen die een ruimte wat extra gezelligheid geven. Heb je ook wat oudere kinderen? Laat ze dan tekeningen maken die je (ingelijst) aan de muur hangt.

Gordijnen

Gordijnen babykamer beslaan vaak een wat groter oppervlakte, en zijn dus een manier bij uitstek om wat extra gezelligheid te brengen in een ruimte. Kies voor een gordijn met een dierenprint of in een vrolijke kleur. Of misschien wil je het wat stijlvoller houden en kies je voor een geplooid gordijn. Je kunt kiezen uit een wave plooi, dubbele of een enkele plooi. Voor een enkele plooi gordijn wordt vaker gekozen als budgetvriendelijke oplossing, omdat er minder stof nodig is. Een dubbele plooi is dubbel gestikt, waardoor er wat meer stof nodig is en het gordijn er voller uitziet. De wave plooi geeft een rustige en strakke plooi. Ideaal voor een stijlvolle babykamer.

 

Lees ook: Binnenkijken bij het interieur van Mies

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.