Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

huismuts1

Après-ski praatje met De Huismuts in Zell am See

Rachel Siwaletti (35), ook bekend als ‘De Huismuts’, heeft samen met echtgenoot Willem van Sas (35) dochters Pip (7) en Rosie (4). Rachel en Willem waren afgelopen weekend voor ‘het Q-hotel in de sneeuw’ in Zell am See, Oostenrijk. Fabulous Mama was daar ook en vroeg Rachel naar haar wintersportervaringen so far.

Rachel: ‘Zodra ik weg ben, kan ik van het moment genieten.
Ook omdat ik weet dat de meiden thuis in goede handen zijn’

Skiën of snowboarden?

“Ik ski, maar ben tijdens dit tripje pas echt begonnen met lessen. Vijf jaar geleden zijn Willem en ik voor ’t eerst met z’n tweetjes op wintersport geweest. Toen heb ik twee keer een ochtendje les gehad. Tijdens deze trip heb ik twee dagen les gehad. Nu kom ik de piste wel af gelukkig!”

Ben je al eens met het hele gezin op wintersport geweest?

“Dat is er grappig genoeg nog niet van gekomen. Maar in 2017 zijn Willem en ik getrouwd en in mijn geloftes beloofde ik hem onder meer dat we zouden gaan skiën met Pip. Zodat hij met ons, zijn gezin, het plezier kon beleven dat hij als kind altijd heeft mogen ervaren. Ik weet dat dat voor Willem belangrijk is, vandaar dat ik die belofte heb gedaan.”

huismuts2

Maar het is er dus nog niet van gekomen?

“Nee, eerst was Rosie nog te klein en toen Pip en Rosie allebei de leeftijd hadden waarop we met ze konden gaan skiën, waren Willem en ik erg druk met Het Wylde Pad (een vakantiepark in Friesland dat ze samen met een vriend hebben gekocht en opgeknapt, red.). Als verrassing heb ik Willem en Pip daarna een skivakantie naar Zwitserland gegeven. Zo kon hij het in ieder geval alvast met zijn oudste dochter ervaren. Volgende maand hebben vrienden een huisje gehuurd in Zwitserland en gaan wij met Rosie die kant op. Pip moet dan naar school, maar Rosie is natuurlijk nog niet leerplichtig. Zo zijn ze straks allebei al een keer mee op wintersport geweest en vanaf volgend jaar willen we dan jaarlijks met z’n vieren op skivakantie gaan.”

Hoe vind je het om de meiden achter te laten als jij en Willem een paar dagen weg zijn, zoals nu?

“Ik heb daar geen moeite mee. Eerlijk gezegd ben ik er drukker mee vóórdat ik weg ga. Omdat ik graag wil dat alles goed geregeld is. Overal in huis liggen briefjes voor oma. Zodat ze weet hoe de afstandsbediening voor de lampen werkt, maar ook in welke beker het fruitsapje mag en in welk bakje het fruit, om mee te nemen naar school. Zodra ik weg ben, geniet ik erg van het moment. Ook omdat ik weet dat ze thuis in goede handen zijn. Ik realiseer me dat, juist door zelf af en toe weg te gaan, ik hen de kans bied om jeugdherinneringen met oma te maken. Dat maakt dat ik zonder schuldgevoel weg kan. Die dagen die ze nu met oma hebben gehad, zal ik hen nooit ontnemen.”

Willem en jij zijn al ruim elf jaar samen, wat is het geheim van jullie relatie?

“Dat we elkaar veel gunnen. Zo wilde Willem vorig jaar vijf dagen naar New York om een vriend te bezoeken. Ik vond dat helemaal prima. En ik wilde op mijn beurt naar Afrika voor de babyshower van een vriendin. Dat soort dingen gunnen wij elkaar in plaats van dat uit elkaars hoofd te praten, wat je ook wel ziet bij stelletjes. Of alleen te denken: shit, dan zit ik alleen met de kinderen. Wij supporten elkaar: ‘Je moet gaan. Doe lekker!’ We geven elkaar de ruimte om ook je eigen individu te zijn.”

Wat wil je je kinderen meegeven?

“Wat ik ze nu wil meegeven, als hoop dat het de fundering mag zijn voor later, is wat ik elke avond tegen ze zeg. Ik sla nooit een avond over, omdat ik dat belangrijk vind. Dan zeg ik: ‘Pippi, ik hou van jou. Ik ben trots op jou. En daar hoef jij nooit iets voor te doen.’ Die zinnen maakt ze vaak ook zelf af. Ik vind het belangrijk dat ze voelt: welke kant ik ook opga in het leven, dat maakt niet uit. Ik vul het vaak nog aan: ‘Misschien zal ik je niet altijd begrijpen. Misschien zal het niet altijd mijn keus zijn. Maar doe vooral. You do you.’ Ik hoop dat zij – en haar zusje – weten dat ze mijn liefde nooit hoeven te verdienen.”

Wil je meer weten over Rachel? Volg haar dan op Instagram via @dehuismuts

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.