Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Goed idee

Goed idee voor je kind én de wereld: zo maak je het badritueel groener

Als we het samen doen, is het effect voor een mooiere toekomst veel groter. Met kleine aanpassingen kun je al veel betekenen voor het milieu en klimaatverandering tegen gaan. Dit is waar beautymerk Garnier voor staat; mooi, groen en duurzaam.

Goed idee voor je kind én de wereld: zo maak je het badritueel groener

Duurzaam en natuurlijk

Wist je dat Garnier de fijnste producten voor je kind heeft en dat het merk super duurzaam bezig is? Win-win dus. Deze vier producten zijn dé tip voor de verzorging van de huid van je kind. Ze bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn zo duurzaam mogelijk gemaakt en verpakt.

1. Loving Blends Solid Shampoo

Als je echt duurzaam bezig wilt zijn dan kies je voor een shampoobar, ook te gebruiken voor je kind (met een beetje hulp). Omdat deze bars geen water bevatten en ze niet in plastic zijn verpakt, help je de wereld een handje. Bovendien bevat deze shampoo geen conserveringsmiddelen en siliconen. Je kunt kiezen uit gember, honing of haver. Eén ding hebben ze gemeen: ze ruiken heerlijk. Hier verkrijgbaar.

2. Ambre Solaire Eco-Designed zonnemelk

Met de zomervakantie voor de deur is het weer smeren geblazen. Maar wel het liefst zo duurzaam mogelijk. Deze zonnemelk met SPF50 heeft een basis die 80% biologisch afbreekbaar is. Getest in omstandigheden van het zeeleven, waaruit blijkt dat het een minimale impact heeft op het zeemilieu. Ook de fles is duurzaam, namelijk gemaakt van 100% gerecycled plastic en in zijn geheel recyclebaar. Hier verkrijgbaar.

3. Ambre Solaire Wet Skin Milk

Deze hypoallergene zonnemelk is ideaal voor de lichte, gevoelige of zon-intelorante huid. En wat ‘m helemaal handig maakt: het is aan te brengen zowel de droge als natte huid en is waterressistent. Ook bij het zwembad of aan het strand kun je je kind dus de hoogste bescherming bieden. Hier verkrijgbaar.

4. Loving Blends 2 in 1 Milde Haver shampoo voor kids

Speciaal ontwikkeld voor kinderen en geschikt voor gevoelige huidjes. Deze shampoo is namelijk hypoallergeen, prikt niet in de ogen en omdat het een shampoo en conditioner in één is, ontwart het zachtjes. Hier verkrijgbaar.

Goed idee

Zeker dierproefvrij

Garnier is een merk dat doet waar het voor staat. Zo zijn sinds dit jaar alle producten officieel gecertificeerd volgens het Leaping Bunny-programma van Cruelty Free International. Deze organisatie wil een einde maken aan alle dierproeven wereldwijd. Garnier, maar ook de merken die daaronder vallen: Fructis, Loving Blends, Garnier Bio, SkinActive, Ambre Solaire, Olia en Nutrisse, zijn nu 100% gecertificeerd dierproefvrij. Elk jaar controleert Cruelty Free International dit, zodat je als klant er zeker van kunt zijn dat de merken zich eraan houden.

Eén miljoen bomen

Ja, je leest het goed. Garnier wil dit jaar nog 1 miljoen bomen hebben geplant omdat het dé oplossing is om klimaatverandering tegen te houden, de biodiversiteit te herstellen en mensen kansen te bieden. Hoe? Door met MeerBomenNu op te trekken. Hun ambitie is ‘De wereld mooier achterlaten’ en daar sluiten we ons volledig bij aan. Hun 2300 vrijwilligers zullen onder leiding van boswachters boventallige en ongewenste zaailingen en stekken verzamelen en ergens anders weer planten.

Goed idee

Dit kun je zelf doen

  • Zet je kind niet in het grote bad maar in bijvoorbeeld een babybadje of wasmand. Je kind vindt het waarschijnlijk hartstikke leuk en je bespaart meer dan de helft aan water.
  • Gebruik haarverzorgingsproducten die makkelijk uitspoelen en die multifunctioneel zijn.
  • Kijk altijd of je de verpakkingen kunt recyclen, heel vaak kan dit met 100% van de verpakking.
  • Misschien even wennen, maar probeer zoveel mogelijk wasbare producten te gebruiken. Denk aan wasbare watjes, snoetenpoetsers en billendoekjes.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Garnier. 
Tekst + Beeld Garnier

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.