Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

BlueIron Vloeibaar IJzer: het Scandinavische geheim voor een fijne zwangerschap

Iedere moeder met een kinderwens komt er vroeg of laat mee in aanraking, de vitamines en mineralen die je zwangerschap (of wens daarop) positief kunnen beïnvloeden. Zo zijn we allemaal bekend met de gunstige rol van foliumzuur voor maar ook tijdens je zwangerschap.

Belang van ijzer rondom de zwangerschap

IJzer past ook goed in dit beeld. IJzer is een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van rode bloedcellen, hemoglobine en weefsels, allemaal essentiële processen om je kindje te laten groeien in de buik. Het helpt jou als moeder doordat het je energieniveau in je lichaam ondersteunt en helpt bij vermoeidheid. En vermoeidheid wil nog wel eens voorkomen bij zwangerschap… Daarnaast levert ijzer een bijdrage aan de ontwikkeling van cognitieve functies van kinderen en ondersteunt het je immuunsysteem. Dus probeer ook na de zwangerschap je kinderen maar ook jezelf voldoende donkergroene groenten, volkoren voeding en noten te serveren.

Als geen ander beseffen wij ons hoe moeilijk het kan zijn om dag in dag uit weer te zorgen voor een perfect gebalanceerde maaltijd met de juiste hoeveelheid voedingsstoffen voor het hele gezin. Het lukt gewoon niet altijd en dat is heel normaal. Daarom worden mensen met vermoeidheidsklachten, vegetariërs, vegans, bloeddonoren, sporters en vrouwen rondom de zwangerschap aangeraden om extra ijzer te nemen in hun dieet. Voor de laatste groep, zwangere vrouwen en moeders is het belang echter extra hoog, het gaat hier immers niet alleen om jou maar ook om jouw kindje.

Maar die ijzersmaak…

Misschien heb je het zelf al ervaren of van iemand anders gehoord: velen zien op tegen dit dagelijkse “shot” ijzer. Met name de smaak wordt niet erg positief ervaren. IJzer smaakt bitter, naar bloed of ronduit vies. En dat is nog niet alles. Vaak gehoorde klachten zijn naast de onaangename smaak dat je ijzersupplementen moet innemen op een lege maag, het je tanden verkleurt en je misselijk kan maken. Niet erg prettig tijdens deze toch al intense periode. Deze eigenschappen van ijzersupplementen zijn de afgelopen 35 jaar min of meer als een gegeven geaccepteerd. Tot nu.

BlueIron met echte bosbessensmaak

Enkele jaren geleden is er midden in Finland, tussen de uitgestrekte meren en gigantische bossen een innovatief ijzersupplement gecreëerd om alle bestaande negatieve associaties voor altijd te doen verdwijnen. BlueIron heet het. BlueIron is een 100% vegan vloeibaar ijzer met een heerlijke bosbessen smaak. Iedere fles BlueIron bevat meer dan 50 hand geplukte, wilde, Finse bosbessen. Bijkomend voordeel van bosbessen is dat ze boordevol antioxidanten zitten. Maar de smaak alleen is lang niet alles dat BlueIron zo uniek maakt.
ORGINALE

Revolutionaire eigenschappen

In tegenstelling tot bestaande ijzersupplementen die veelal gebaseerd zijn op kunstmatige vormen van ijzer (Fe2) bevat BlueIron natuurlijk ijzer (Fe3+) dat gewonnen wordt uit plantaardige algen. Deze vorm van ijzer gaat geen reactie aan met ander voedsel in je lichaam, een belangrijke reden waarom andere ijzersupplementen doorgaans op een nuchtere maag moeten worden ingenomen. BlueIron dus niet! Neem BlueIron wanneer je maar wilt en mix het bijvoorbeeld in een smoothie. Doordat het ijzer zit ingekapseld in een calciumpolymeer, een soort schil rondom het ijzer, komt het niet in contact met je tanden waardoor het ijzer nooit je tanden kan aantasten of verkleuren. Nadat het je maag is gepasseerd lost het calcium op en wordt het ijzer afgegeven daar waar jij het nodig hebt. Aangezien het ijzer geen reactie aangaat met ander voedsel en de calciumpolymeer om zich heen heeft  is  BlueIron vriendelijk voor je maag en zul je niet of nauwelijks misselijkheid ervaren.

Volledige aanvulling op je dieet tijdens de zwangerschap

BlueIron is verkrijgbaar in 3 varianten, Original, Zwanger en Sport. Iedere variant bezit de unieke eigenschappen van het speciale natuurlijke ijzer en de heerlijke bosbessensmaak aangevuld met vitamine C dat de opname van ijzer bevordert en vitamine B12 dat een perfecte aanvulling is in een vegetarisch of vegan dieet. BlueIron Zwanger bevat daarnaast een verhoogde dosis ijzer, voor jouw én je kindje, en foliumzuur zodat je een volledig vitamine supplement hebt specifiek voor je zwangerschap. Na de geboorte kun je dan overstappen op BlueIron Original waarin ook vitamine e, biotine en zink zit.
BlueIron

BlueIron, de nieuwe standaard voor vloeibaar ijzer
Weg vieze smaak, bruine tanden en misselijk gevoel. BlueIron is heerlijk en heeft een hogere concentratie ijzer en minder suiker per milliliter dan andere merken in de markt. Daarnaast is het met 33 doseringen per verpakking ook nog eens goedkoper. BlueIron is vegan en glutenvrij en verkrijgbaar bij Etos, Holland & Barrett, DA, Bol.com, G&W, Care & Beauty en op www.blueiron.nl.

Met de kortingscode fabmam ontvang je 25% korting op alle bestellingen op www.blueiron.nl en is geldig t/m 31 januari.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.