Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

5 tips om zwemles beter te handelen

Een uur lang met je wintertrui aan in een ruimte van 30ºC en er pas in de supermarkt achterkomen dat je die blauwe slofjes nog aanhebt. Inderdaad: zwemles! Zo wordt het leuk(er).

5 tips om zwemles beter te handelen

1. Timing

Als iets te lang duurt, is het niet leuk meer. Dat geldt zeker ook voor zwemles. Het kan helpen om je zoon of dochter niet te jong te laten starten. Experts zeggen: wacht tot ze een jaar of 6 zijn, een 4-jarige is er nog niet aan toe en dan duurt het alleen maar langer.

2. Kies de juiste zwemschool

ls je kind er lol in heeft, is het voor jou ook leuker. De stijl en kwaliteit van zwemleraren verschilt enorm. Persoonlijk denk ik dat je kind beter af is in kleine groepjes (maximaal acht kinderen, liefst minder). Zwemles moet draaien om plezier en leraren horen niet te schreeuwen. Vraag andere ouders naar hun ervaringen.

3. Help je kind.

Ga regelmatig zwemmen en maak lol in het water. Ook thuis in bad of onder de douche kunnen jullie oefenen. Veel kinderen willen niet dat hun gezicht nat wordt, daar moeten ze doorheen. In bad of onder de douche water over je kinds hoofd gieten en hem zijn gezicht onder water laten houden, helpt.

4. Ga nóóit aan de waterkant zitten

Hoe erg ze ook zeuren – “Je blijft er toch wel bij hè, mama?” – begin er niet aan. Want voor je het weet, zit je elke les op dat kleffe bankje langs het zwembad. Je kleren worden nat van de spetters en je oren suizen van het lawaai.

5. Kleed je schaars

Zwembaden zijn heet, zelfs achter het glas of in de kantine is het soms tropisch warm. Hoe minder kleren, hoe beter.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.